Resum Fase Final Superlliga 2010

Valora aquest article
(0 vots)

El passat diumenge es va celebrar la fase final de la Superlliga 2010 amb victòria de l’equip Pool Runners del bar Kenzo de Sabadell, la final va enfrontar-los amb els Almogàvers de la S.C.R El Ciervo també de Sabadell. Ambdos equips es classifiquen pel Catalonia Pool Festival que es disputarà al Club Nàutic de Salou el proper mes de Octubre: www.cataloniapoolfestival.com

La Superlliga de billar anglès és una competició per equips on conviuen especialistes consagrats en aquest joc amb jugadors de nova fornada, això fa que cada equip sigui una petita escola de billar i el planter de jugadors augmenti any rera any.
Els Pool Runners van vèncer en els desempat als Free Damm Pool a semifinals i els Almogàvers als Enchuskeytors per un resultat de 3-1, tots quatre equips vàren jugar molt bé durant tota la fase final però petits detalls van decantar la balança cap als dos equips finalistes.

 

La final es va decidir de forma ràpida, en David Ureña de Vic va guanyar el primer enfrontament a en Jorge Martin jugador argentí resident a Barcelona, l’osonenc Ivan Oliver va fer el mateix amb en Gerard Villa de Sabadell i finalment el berguedà Sergi Garcia va vèncer en la tercera partida vers en Xavi Aguilar de Lleida.
Per primera vegada un equip on tots els components són debutants en la competició s’ha endut el primer premi, molt bona feina la desenvolupada per els Pool Runners durant la temporada i durant la fase final on van desbancar equips amb molta tradició en la competició com els Yes I do a quarts de final i Free Damm Pool a semifinals.

 

Dissabte es disputaven els setzens de final amb molt bon paper dels equips del Mobi que van passar de ronda tots menys l’equip femení de Las Lobas, els Nogoyuna van vèncer als Singular, els Mobi-Star’s als Sistematicks, els Fun Mobi als Free Ball i els Double Bubble a La Festa. La sorpresa del dissabte però va ser El Consell del Mestre vençent als Kalimist amb un inspiradíssim César Marmol tibant del seu equip de joves jugadors, diumenge van fer el mateix amb els Golden Pool APB a vuitens, ja en el desempat.
Els Almogàvers van començar dissabte vençent a Las Lobas, per a ja diumenge guanyar al sempre difícil equip del Chupingo a vuitens, Consell del Mestre a quarts i Enchuskeytor’s a semifinals, aquest darrer equip acabava de vèncer a l’Industrial en el desempat i potser va pagar el desgast d’arribar tant al límit en la ronda anterior.
La Superlliga 2010 genera una classificació individual de la fase de lliga en la qual va quedar en primera posició en David Ureña, que s’ho ha endut tot en aquesta edició, primera noia va ser altre cop la Vanessa Montero dels Sistematicks de Terrassa i el primer novell en Pau Pujols de la República, tots tres jugadors rebran 100€ en metàl·lic en l’entrega de trofeus.

El sorteig posterior a les finals va tenir com a guanyador en Pau Pujols altre cop de la funda i en Juan Ginés Santamarina del tac de 240€.
La final va reunir a unes 100 persones en viu a més d’una trentena que ho seguien per internet en la segona ocasió en que es transmetien les finals.
Abans de començar la final es va descobrir el retrat del campió de la Lliga Individual Lluís Cubero pintat per en Jesús Led, aquest acte marca l’inici d’aquesta competició en la que participaran més de 200 jugadors i que té molts alicients com per exemple el sorteig d’una taula de billar.