Resum fase final Lliga Individual 2010

Valora aquest article
(0 vots)

El passat cap de setmana es va celebrar al Consell de Joves de Sabadell la fase final de la Lliga Individual 2010, en la seva cinquena edició va ser en Lluís Cubero el guanyador vers en Quim Reyes a la final, ambdós jugadors són campions del món però van lluitar de valent per a arribar-hi, la seva experiència va ser cabdal en diferents moments de la competició.
Dissabte, primeres sorpreses.

En la primera ronda de 32ens de final van saltar les primeres guspires, molt bon paper van jugar en Isaac Pascual, l’Helena Martí i en Francisco Morales en els seus partits, també cal destacar a en David Acevedo posant contra les cordes a tot un Aram Bernaus, que va passar de ronda per ben poc.
Una de les bombes del sorteig va emparellar al campió d’Espanya de snooker David Pérez amb un jugador molt en forma com en Raul Méndez, que va aprofitar les seves oportunitats per a desbancar al campió de l’any 2007.
Diumenge, un munt de bones partides.

Els enfrontaments de setzens de final van confirmar a en Isaac Pascual com a una de les revelacions de la competició, no va ser l’únic, Daniel Moreno es va imposar amb autoritat a en Jordi Armengol, en Francisco Morales a en Toni Garcia, el duel gironí entre en Dani González i en Jaume Mora va somriure al segon, que va fer un gran campionat. L’Eloy Alonso va vèncer a la campiona de Catalunya Vanesa Montero, en Bernat Jam va vèncer a en Daniel Alija, però sens dubte el resultat més comentat va ser la eliminació de l’Aram Bernaus vers el jugador sabadellenc del Ciervo Jordi Pérez, feia tres anys que ningú havia vençut al jove jugador de Carme en aquesta competició.

A vuitens el quadrant ja s’anava intuïnt, destacat va estar un altre jugador del Ciervo, en Àlex Lleonart imposant-se a en Marcos Troya de Terrassa i en un duel entre dos bons amics, mestre i alumne, en Jonathan González va fer un mal emplaçament en la penúltima bola i per un milímetre se li va escapar la victòria vers en Quim Reyes, que acabaría jugant la final.
Els quarts de final enfrontaren a en Sergi Marinyós vs Josep Ma Vidal, amb victòria pel primer, l’Àlex Lleonart va plantar cara però va perdre vers un Quim Reyes ferit en l’orgull pel patiment de la ronda anterior.
Aquí també va caure en Jordi Pérez vers un Jaume Mora molt motivat, molt bon campionat però pels representants del Ciervo, com també ho va ser el campionat d’en Francisco Morales, jugador que després d’un parèntesi de 10 anys ha tornat a agafar el tac amb molt d’encert i criteri, poc va poder fer vers en Lluís Cubero que va posar velocitat de creuer cap un títol que desitjava desde feia anys.
A semifinals s’enfrontaren en Sergi Marinyós amb en Quim Reyes, que va demostrar el perquè és campió del món, en l’altre enfrontament es va viure una pluja de bon joc entre en Jaume Mora i en Lluís Cubero, un autèntic xoc de trens entre el gironí i el lleidetà, que també va treure els galons per a decantar el resultat de forma ajustada.
La final, dos jugadors i tres protagonistes.
La final va ser arbitrada per en Paul Keenan, jugador escocès resident a Sabadell desde fa anys, va tenir tres protagonistes doncs per primera vegada en Aram Bernaus va poder veure la final sense jugar-la, després de una increïble ratxa de quatre finals jugades i tres guanyades.
La final va començar amb un Lluís Cubero pletòric, aprofitant cada ocasió fins a establir un (5-2) en el marcador, davant seu però, tenia un jugador que no es rendeix mai com en Quim Reyes, que va replicar amb dues partides que van tornar l’emoció a la final (5-4), la següent partida va ser la definitiva, intent d’acabar de Cubero, jugada defensiva de Reyes fallida i final de partida d’en Lluís Cubero que es va mostrar exultant de felicitat.
Entre els assistents a la final hi havia en Jesús Led, pintor local que té l’encàrrec de retratar al campió de cada edició, la reproducció d’aquest retrat s’utilitzarà per a ilustrar el cartell de la edició següent.
Unes setanta persones van presenciar la final en viu, i molts més ho van fer via internet, en la primera ocasió en que han estat transmeses en directe.
L’organització vol agraïr la col·laboració de tots els jugadors que han participat, així com de les moltes persones que han ajudat a fer la fase final una mica millor que l’anterior.