Resum Fase Final Lliga Individual 2011

Valora aquest article
(1 vote)

El passat cap de setmana es va celebrar la fase final de la Lliga Individual 2011 en el Consell de Joves de Sabadell, dels gairebé 200 jugadors que han participat aquest any en la fase prèvia de grups hi arribaven 76 nois i noies.
Dissabte van començar els enfrontaments pel matí a 64ens de final sense gaires sorpreses, a 32ens van ser meritoris els triomfs d’en Xavi Aguilar, Raul Arjona, François Gaudan, Ruben García, Jacint Sort i Ivan Florensa.
A vuitens es van acomiadar varis jugadors que fins llavors havien fet molt bon campionat com l’Emili Sánchez, Xavi González, Toni Garcia, Jordi Barón, i Cristóbal Ramírez, gairebé tots ells van topar amb els que més tard coparíen el podi.


Quarts de final van ser el final de trajecte de dos jugadors molt sòlids com l’Eloy Alonso i en Gustau García que s’estan acostumant a disputar les darreres rondes, també d’un gran jugador de snooker com en David Pérez que estava fora de forma en aquesta modalitat i d’un retornat a casa Jordi Aranda que ara desde El Vendrell segueix competint a bon nivell.

La primera semifinal va enfrontar dues cares molt conegudes, un debutant en la competició de molt voltatge com el vigatà David Ureña vers el sotscampió de l’edició anterior Quim Reyes arbitrats per Helena Martí, el bon joc d’ambdós tot i la manca d’encert d’en Ureña en les sortides va portar a disputar després d’una semifinal brillant la darrera partida en que Reyes es va mostrar més encertat (4-5).

La segona semifinal va ser arbitrada per Laura Castelló i va enfrontar un altre debutant en la competició com el manresà Roman Temporal vers el defensor del títol Lluís Cubero de Lleida, ambdos jugadors comparteixen els dos primers llocs en el rànquing català i es conèixen prou bé. En Cubero es trobava molt a gust i en un recital de recursos es va escapar fins el 4-0 sense gairebé opció per Temporal de tocar la taula. Llavors va arribar la jugada més comentada del campionat, Cubero va jugar la negra del 5-0 i la va entrar però la blanca aquest cop no li va fer cas i també va caure.

Això va permetre que un jugador que no es rendeix mai com Temporal aprofitès l’estímul per a remontar fins el 4-4, ambues semifinals es van definir en la partida bona, en aquest cas va ser Cubero qui va aprofitar un únic error del ser rival per a definir i arribar a la final. (4-5) Per primera vegada a Catalunya es va utilitzar el sistema de timing amb límit d’un minut de temps per a jugar per tal d’afavorir la transmissió televisiva, els jugadors no van esgotar mai el seu temps i no va crear cap incidència.

La final va arribar farcida de bon joc tot i algunes partides trabades que amb molt d’ofici tots dos van anar desgranant fins a arribar al 6-4 per en Cubero que segueix invicte en la competició on va debutar l’any passat, continua però amb una victòria menys que Aram Bernaus que amb tres títols de sis n’ès la referència, aquest jove jugador Carmetà no ha participat aquest any doncs es troba fent una estada a London per tal de millorar el seu nivell de joc.
Cal destacar que tres campions del món participaven i tots tres van assolir les semifinals, i que els tots els primers jugadors competeixen a Abacat,

en les diferents categories i divisions existents de l’associació catalana de Blackball. Molt destacable va ser també l’actuació de jugadors com Gerard Villa, Francisco Domingues, Cristóbal Ramírez, Vanesa Montero i Bernat Jam, que van tenir opcions amb rivals de molt pes. Les finals van rebre la visita del fabulós jugador gironí de billar americà Raul Hebles, també practicant ocasional d’aquesta modalitat que va assistir a les finals i va quedar molt sorprès pel nivell exhibit pels protagonistes.
Després de la final es va procedir al lliurament de trofeigs entre els primers classificats de la fase final, així com dels campions dels 19 clubs participants. També es van realitzar varis sortejos entre els jugadors, el darrer de tots va ser d’una taula de billar que increïblement va anar a parar a Lleida doncs el campió de la competició també va sortir afavorit en aquest sorteig, un dia rodó per en Lluís Cubero.

Els quatre semifinalestes s’han classificat per a jugar el Mondial des Clubs que es celebrarà a França el proper Octubre, formaran un dels equips més potents de la competició però hauran de anar ben preparats doncs la competència serà molt forta.
El campió d’aquesta edició tornarà a ser inmortalitzat altre cop per en Jesús Led en un retrat de 1’5 x 1m, d’aquí poc tots els retrats dels campions de cada any es podran contemplar junts en un lloc públic.

Fins a 170 afeccionats van presenciar la final gaudint de un autèntic espectacle que properament es podría emetre per TV, ja circulen per internet varis videos de la fase final, a més de les fotos i resums, tot ho trobaràs a www.marmitaco.cat