Aram Bernaus Campió de la Lliga Individual 08

Valora aquest article
(1 vote)

El passat cap de setmana es vàren disputar en el Consell de Joves de Sabadell les finals de la Lliga Individual 2008 de billar anglès, a aquestes finals hi arribaven 56 jugadors i jugadores classificats d’entre els 160 jugadors que han participat en la fase prèvia, disputada a diferents locals de la comarca.
El campió d’aquesta edició Aram Bernaus, natural de Carme, ha esdevingut un autèntic especialista en aquesta competició, ja que ha disputat les tres finals de la mateixa de forma consecutiva. Va ser el guanyador de la primera edició, finalista en la segona on va guanyar en David Pérez i altre cop campió en la tercera tot imposant-se a en Joan Gasques de Sabadell en la final.

 


En Joan Gasques va arribar a la final una mica esgotat després d’imposar-se en el darrera partida vers en Jordi Aranda primer i vers en David Pérez a semifinals, amb poc temps per a refer-se va fallar més boles a la final del que és habitual en ell.
Semifinalistes foren en Juan Miranda i en David Pérez, en Juan Miranda va fer una competició magnífica, descavalcant a un dels favorits com era en Julio Serrano en quarts de final, va demostrar estar dins de l’élit d’aquest esport.
En David Pérez va arribar a semifinals sense tenir el dia, això dóna idea de la inmensa qualitat que té, també va patir el desgast en l’enfrontament amb el seu amic i també candidat al títol Tomás Salmerón.
Altres noms propis del cap de setmana són en Jordi Jara del Plural, l’únic jugador novell a quarts de final del campionat, així com en Joan Pera del Kafka que va estar a punt de tombar a en Juan Miranda.
Altres sorpreses del cap de setmana les vàren protagonitzar en Toni Torra i l’Helena Martí de la República, el primer imposant-se a un jugador qualificat com en David Oliver i l’Helena posant problemes a tot un David Pérez vàren demostrar la seva progressió en aquest esport.
Cal destacar també el paper jugat per en Bernat Jam, un dels millors jugadors júniors de tot Catalunya, qui va véncer a l’Albert Silvestre en segona ronda.
La final
L’enfrontament va despertar l’interès de més de cent persones que no volíen perdre’s les millors partides de la jornada, val a dir que els dos finalistes són persones molt apreciades dins d’aquest esport, això va donar un aire molt familiar a la final que fou arbitrada per en Vicenç Escobairó.
Després d’una primera partida de dubtes en la que es va imposar en Bernaus la segona va ser de réplica per en Gasques, a partir d’aquí totes les partides van caure del costat del jugador de l’Anoia. Ambdós jugadors havien protagonitzat millors partides durant el campionat que durant la final, però la darrera bola de la competició va deixar impressionat a tot el públic assistent.
En Bernaus es trobava en situació d’snooker, havent de jugar sobre la bola negre va buscar tocar primer banda, després la negre i aquesta recolzant-se sobre una bola del rival va entrar neta en el forat del mig, un final que va fer enbogir el públic assistent i que comfirma que aquest jove jugador ha deixat de ser una promesa per a esdevenir una realitat palpable.  
L’organització vol agraïr el suport rebut per totes les persones i institucions que han col·laborat en la realització d’aquestes finals.