Actualitat Blackball novembre 2016

Valora aquest article
(0 vots)

Actualitat Blackball novembre 2016

Comença la temporada d’Abacat aquesta setmana:

Diumenge 13 amb segona categoria i juniors al Vic Pool, Passeig de la Generalitat, 68 de Vic. Ja han confirmat la seva presència en la nova temporada més de cent jugadors en les diferents categories i divisions; Divisió d’Honor,

Primera, Segona, Juniors pels menors de 23 anys, Noies, Sèniors pels majors de 40 i Masters pels majors de 50.

L’objectiu de la temporada és enviar el màxim nombre d’equips al Nations Cup de Malta, el proper novembre. Per a participar-hi només et cal enviar un correu electrònic a l’associació: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la indicant on vols jugar, en cas de voler jugar a segona categoria o junior cal fer-ho abans de les 22h d’aquest divendres, dissabte sortirà publicat el sorteig de diumenge al lloc web: www.abacat.cat

 

El proper mes Abacat celebrarà el seu desè aniversari, el 27 de desembre del 2.006 es va fer una taula rodona amb 22 jugadors, promotors i propietaris de sales de billar i allí va començar Abacat. En aquests 10 anys ha passat de tot, un munt d’anècdotes, moltes dificultats i molta feina any rere any. Avui podem mirar enrere i veure’n els resultats, cent-quinze jugadors i jugadores diferents han viatjat amb Abacat i tenen la seva equipació de l’associació, a més de l’experiència en esdeveniments internacionals, les amistats fetes amb els d’aquí i amb els de tot el mon. Una història d’èxit en definitiva, que amaga l’esforç i constància d’un munt de jugadors que s’hi han implicat de valent, per a benefici de tots, del col·lectiu.

Cal recordar-ho ara que comença una nova temporada, Abacat es nodreix de feina voluntària no remunerada de sempre pocs jugadors, cal tenir-ho present i mirar d’ajudar amb el que es pugui; Participar-hi és una col·laboració, però per poc que puguis intenta també vendre un talonari de loteria, o oferir-te per a portar alguna prova per exemple. Així podrem seguir durant anys sumant èxits, entre tots.

Catalonia Pool Festival 2016:

Un total de 155 jugadors van gaudir d’una intensa setmana de billar, vacances i festa a Vila-seca. Amb l’experiència de l’any anterior en el mateix escenari el festival d’enguany va millorar alguns aspectes respecte als anteriors, a nivell organitzatiu es va fregar l’excel·lència i encara queda marge per a seguir millorant. A nivell esportiu vam tenir varis noms propis, el més destacat sens dubte va ser en Liam Dunster, actual campió d’Europa i del mon, va guanyar en el junior, Open principal i segon Open. Chris Melling va guanyar el flyer de 125€ i en parelles mixtes amb Kim O’Brien. Andy Lucas va guanyar el sènior i altres jugadors com Ian Ali, John Sullivan i Leroy Clark van ser finalistes en varis campionats.

Dels nostres van recollir trofeu en Jonathan González i Pere Alcazar JR, campió i sots-campió en el carbasses, però no van ser els únics destacats. En Toni Garcia va recuperar les bones sensacions i va destronar varis favorits, en David Ureña va jugar tota la setmana a un nivell altíssim assolint les semifinals del Main Open.

Eloy Alonso va reivindicar-se com a jugador top assolint la final del flyer de 125€, va completar el millor campionat individual fet fins ara, amb un nivell de joc molt alt des del principi fins la final, on va arribar a posar-se per davant de Chris Melling per 6-5, en Melling però va fer vàries tacades en les darreres partides fins a guanyar 10-6. Va ser molt elogiat pels nostres hostes la manera entusiasta d’animar els nostres jugadors mentre jugaven, també l’atmosfera creada a la sala.

Amb 18 taules el festival segueix creixent i cada cop genera més entusiasme, en breu confirmarem un sponsor britànic que ens permetrà millorar alguns aspectes.

El festival s’ha fet un nom a nivell mundial, aquest any més de setanta anglesos, cinquanta catalans, trenta escocesos, deu francesos, uns quants irlandesos, també de Irlanda del Nord, Gal·les i fins i tot un australià ens han visitat, tots volen tornar.

El proper festival es disputarà del 1 al 7 d’Octubre de 2017, en lloc per confirmar, la previsió és de tancar les inscripcions abans de celebrar-lo, apunta-ho a l’agenda.

Gran actuació dels equips catalans al Mundial de Irlanda.

L’equip Mens A, cinquè classificat per equips i campió del mon de speed pool.

El passat mes d’Octubre les seleccions catalanes de Blackball van disputar el campionat del mon, que es celebra cada dos anys, a la localitat irlandesa de Killarney. L’associació catalana de Blackball, Abacat, és l’encarregada de classificar a través dels rankings als millors jugadors que composen els equips. En aquesta ocasió han estat quatre, l’equip Mens A amb els primers jugadors de Divisió d’Honor, l’equip junior de menors de 23 anys, l’equip sènior per a majors de 40 i el màster per a majors de 50 anys.

Tots els nostres equips han fet un bon paper tenint en compte la manca de tradició i de infraestructures existent a Catalunya, en comparació amb altres països. L’equip Mens A va assolir l’objectiu de entrar en el play off final després de derrotar a Irlanda, Sud-Àfrica, Holanda i Xipre. En el tall de quarts de final va caure amb la potent esquadra francesa, que finalment obtindria el títol de campiona. A més van poder revalidar el títol de campions del mon de speed pool, ja aconseguit l’any 2008 a Sud-Àfrica. L’Speed Pool és un joc on l’objectiu és entronerar totes les boles en el mínim temps possible, els nostres jugadors van mostrar una velocitat insospitada, acabant les partides en poc més d’un minut.

Majoria de sabadellencs en l’expedició d’enguany, en l’equip junior van participar Carlos Cortés de Barcelona, Axel Aliaño de Lleida, David Perales de Terrassa i els sabadellencs Roger Roig i Aleix Bagan a més de la manager Iris Mateos. En l’equip màster René Castillo de L’Hospitalet de l’Infant, Ramon Vilchez de Cornellà i Vicens Escobairó, Andreu Jam i Jordi Pérez de Sabadell.

En categoria sènior l’equip el formaven Paco Macias i Pedro Melero de Rubí, Jose Antonio Gonzalez i Juan José Aliaño de Sabadell i els gironins Sergi Romero i Andy Hugues com a manager. Finalment l’equip A l’integraven Ferran Roca de Sant Salvador de Guardiola, Aram Bernaus de Carme, Rubèn Garcia de Berga, David Ureña de Vic i els sabadellencs Ferran Echevarria i Joan Marminyà. Amb el campionat del mon finalitza la temporada i està a punt de començar la següent, amb l’objectiu de enviar el màxim nombre d’equips al Nations Cup de Malta el proper novembre. Per a més informació consulteu el lloc web: www.abacat.cat

Botigueta de Marmitaco:

Amb l’inici de temporada i amb les festes de Nadal a prop molts jugadors busquen renovar el seu material, nosaltres ja estem enllestint les comandes per a reforçar el estoc. Si et cal un tac nou de Blackball o de snooker, fundes, maletins, sabatilles, boles, guixos, extensions, panyo de billar o qualsevol estri relacionat amb la pràctica del mateix contacta amb nosaltres, estalviaràs diners.

III Open de snoker a Saragossa:

Els amics del club Free Ball organitzen el tercer Open de snooker amb moltes ganes i bon criteri, una bona oportunitat de fer una escapadeta no massa muny i coincidir amb el bo i millor de la península, no t’ho perdis si pots que ara encara queden places, aquí tens el cartell:

Salut, bones partides i bons breaks!