Playschool guanya la Superlliga 09

Valora aquest article
(0 vots)

Durant el passat cap de setmana s’han celebrat les finals de la Superlliga de billar anglès en el Consell de Joves de Sabadell, a la fase final hi arribaven els 32 equips que han participat a la lliga, amb un total de 234 jugadors i jugadores.
La final va enfrontar l’equip Pim Pam Pool Baricentro, classificat en primer lloc en la lliga prèvia i un dels favorits al títol, amb l’equip Playschool classificat en desè lloc en la lliga prèvia i que com el seu propi nom indica, ha estat una escola de billar mentre ha durat la lliga i ha assolit la matrícula d’honor en l’examen de les finals.


El Pim Pam Pool va fer un campionat gairebé perfecte tot i patir en vàries rondes que es van decantar en les darreres partides o en el desempat, així el seu millor jugador, en Lluís Cubero de Lleida va estar intractable durant la competició, assumint la responsabilitat i perdent tan sols un enfrontament amb en Jaume Mora (Almogàvers) a semifinals, arribar a la final però no hauria estat possible sense la bona actuació feta per en Raul Méndez i en Juan Ginés Santamarina, que en diferents moments van tibar del seu equip i van arribar a la final acusant el desgast previ.
L’equip Playschool va néixer de la iniciativa de dos dels millors jugadors del moment, Jordi Serrano i Aram Bernaus, per fer un equip prenent com a base un seguit de promeses, Pol Pratcorona, Helena Martí, Jacob Matencio, Pilar Fontanet i Magí Dalmau i buscant l’evolució dels mateixos durant la temporada, aquesta feina a la vista del resultat ha estat immaculada, la Helena la Pilar i en Pol van fer rotació durant tot el campionat, primer i segon van jugar Aram Bernaus i Jordi Serrano tot el cap de setmana.

A semifinals hi van arribar els equips Atuqtimporta i Almogàvers, els primers van tenir la pitjor part del quadrant doncs van derrotar a equips com Yes I do amb gran tradició en la competició i Porky’s pool de Girona, favorits al títol gràcies a la gran temporada feta durant la lliga.
L’equip dels Almogàvers va patir per a arribar a semifinals però gràcies a l’encert d’en Jaume Mora i d’un molt entonat Gerard Villa van arribar a tenir la final molt aprop, cedint en el desempat.

La fase final ha estat farcida de sorpreses com van ser el dissabte la victòria de l’equip Pool-gas (13e) vers el Golden Pool (4rt), el mateix va succeir amb l’equip Hot-balls (14e) vers Kalimist (3er) i també remarcable la victòria del Singular (10e) vers El Ciervo (7e), aquests resultats demostren el difícil que és fer pronòstics en aquesta competició.

Noms propis de la fase final han estat, a part dels jugadors dels equips finalistes en Christian Palacios i la Dolors López del Porky’s Pool, l’Anna Bernadás, Xavi Martínez i Xavi González dels Pool-gas, en Francesc Olmos del Singular, Albert Segalés del Panathikafkos, Jaume Mora, Joan Gasques i Gerard Villa dels Almogàvers i Cristian González, Raul Jiménez i Marcos Troya dels Atuqtimporta.

L’home de la fase final i probablement de la Superlliga ha estat un any més en Jordi Serrano (Playschool), invatut en tota la fase final i que ha disputat les darreres quatre finals, aconseguint guanyar en tres. Aquest any el llistó estava més alt encara doncs van decidir amb el seu amic Aram Bernaus, també impecable durant la fase final, fer equip amb joves promeses d’aquesta disciplina, com demostra la seva classificació a la fase prèvia (10e).
Diuen aquests jugadors novells que la primera instrucció que els hi va donar en Jordi a principi de temporada va ser: Falleu i perdeu-ho tot, tranquils.

L’equip Playschool viatjarà a l’Illa de Man el proper mes de Setembre per a disputar el Isle of Man pool festival amb les despeses pagades per gentilesa de Jam servei tècnic, aquest campionat té una durada de sis dies i farà que els seus components segueixin amb l’evolució fantàstica que han tingut fins ara.
La Superlliga de billar anglès és la competició per equips de billar amb més jugadors de l’estat, cada any segueix augmentant en participació i s’ha consolidat com una enorme pedrera de nous talents.
Després del campionat es va celebrar un sorteig d’una inscripció pel Catalonia Pool Festival, a disputar el Març vinent que va guanyar en Víctor Lorente de Sabadell.


{mosimage}