Edició 2011

Al Consell de Joves de Sabadell, c/ dels Emprius, 11 es vàren celebrar durant el passat 25 i 26 de Febrer les finals de la Superlliga de Blackball, aquesta competició es celebra a la comarca desde fa 8 anys i és l’esdeveniment més important en nombre de participants de tot l’estat, de fet aquest any han augmentat el nombre d’equips fins a 28 i el nombre de jugadors fins a 220.

A més dels jugadors de Sabadell i Terrassa que són majoria, també hi participen jugadors de Manresa, Lleida, Girona, El Vendrell, Barcelona, Sant Quirze i d’un munt de localitats catalanes, una vintena de locals de la comarca acullen aquests equips en una competició que va començar el Maig de 2011.

Els Golden APB de Sant Quirze van aconseguir el títol en la final vers els Double Bubble del bar Mobi de Ca n’Oriach, la final es va decidir per la via ràpida (3-0) a diferència de les dues semifinals disputades amb els Free Damm Pool de Sant Quirze i Sangalí A de Terrassa, totes dues semifinals decidides al desempat.

Els dos equips finalistes han assolit la classificació pel proper Catalonia Pool Festival que es celebrarà a Salou, amb l’assistència dels millors jugadors del món provinents de varis continents.

Durant la competició van anar quedant pel camí equips que havien fet una molt bona fase prèvia en la lliga, com els Santa Fe de Rubí amb un Sergio Mas pletòric liderant als seus pupils, els Pool Runners que aquest any no han guanyat i això ja és noticia, els Vamos Pahí de Manresa que debutaven en fase final i clàssics de la competició com els sabadellencs Panathikafkos o els Yes I do que van derrotar als vigents campions i vàren perdre amb els que ho serien. També van destacar equips com La República, APB Blackball i El Ciervo que segueixen tenint una evolució molt bona i ho demostren.

Individualment van destacar jugadors com Raul Arjona, Toni Moragues, Ainhoa Pérez, Vicente Aguirre, Ferran Etxebarria, Roberto Leal, David Ureña, Roman Temporal, Eloy Alonso, Julio Serrano, David Acevedo i Ana Martín que amb 12 anys ha estat la jugadora més jove en participar en una fase final.

Sens dubte qui recordarà sempre més aquesta fase final és en Christian González dels Golden APB, qui després de decantar pel seu equip vàries rondes va entrar la negra definitiva de campionat el dia que feia 18 anys.

Capítol apart mereix l’actuació d’en Jordi Serrano, el Dr. Superlliga aquest cop s’ha superat de nou al guanyar per quarta ocasió la competició en la que ha jugat cinc finals, amb quatre equips diferents. Aquest cop ha guanyat jugant malament tot el campionat segons ell mateix reconeix, deunidó.

Desde l’organització es va agraïr la participació de tots els jugadors i jugadores i molt especialment d’aquells que han contribuït a fer un cop més, les millors finals de la nostre micro-història, podeu trobar un fragment de les semifinals, la final sencera amb comentaristes inclosos i els agraïments aquí.

Just abans de la final es va descobrir el darrer retrat d’en Jesús Led de l’actual campió de la Lliga Individual Lluís Cubero, altre cop tenim el privilegi de gaudir d’una obra d’art de primer nivell que no només va retratar de forma exuberant al campió de la Lliga Individual sino que també i de forma premonitòria, als campions de la Superlliga d’enguany.

Arriben les finals de Superlliga aquest cap de setmana, a partir de demà dimarts cada dia farem un campionat al Consell a les 21h, ho tens tot explicat en l'arxiu adjunt. Ens falta saber quins dos equips es classifiquen pel proper Catalonia Pool Festival, entretant ja tenim les classificacions finals de la lliga enllestits:

Descarregueu aqui el quadrant

Descarregueu aquí el Dossier de la Fase Final

Molta sort a tots els equips, guanyant o perdent esperem que en guardeu un bon record, fins aviat