El primer que et cal fer és comprovar les dates, el festival arrenca diumenge 2 fins dissabte 8 d’octubre, un cop consultat amb la feina, la parella i el gos ja pots fer la reserva tranquil·lament.

La segona part és fer la reserva de l’hotel, només és valida si es realitza a través de la web pròpia, l’enllaç és aquest: http://www.palaspineda.com/ , poses les dates d’entrada i sortida i el codi promocional que et farà estalviar uns bons calerons, cal posar poolfestival així tot junt per a gaudir dels descomptes, tries l’habitació que et convingui i ja ho tens fet, uns dies més tard l’hotel et carregarà 50€ de paga i senyal no retornable per persona, la resta ho pagues quan arribis a l’hotel el dia 2. Com a referència el preu per persona en una habitació doble amb esmorzar és de 244’40€ per les sis nits, també pots agafar mitja pensió o pensió completa si vols.

No sembla complicat oi, doncs el que et queda és encara més senzill, cal omplir el formulari en la web del festival: www.cataloniapoolfestival.com indicant en quines competicions vols jugar, els preus de les inscripcions els tens reflectits al mateix web a l’apartat comps, i el formulari és aquest: http://www.cataloniapoolfestival.com/registration/other-countries

Un cop fets aquests senzills passos en cinc minuts ja pots fer la migdiada fins l’octubre, ja ets dins, l’any passat vàrem estrenar ubicació i tothom va estar molt content, aquest any millorarem les prestacions amb la experiència anterior i pot ser èpic, jo de tu no m’ho perdria.

Pots seguir l’actualitat del festival en el grup de facebook següent: https://www.facebook.com/cataloniapoolfest/

Benvingut a la desena edició de la Lliga Individual, aquesta peculiar competició que immortalitza als seus campions de cada any, aquí hi trobaràs totes les dades per a participar-hi.

Fase prèvia

 • Aquesta competició és oberta a tots els jugadors i jugadores que desitgin participar-hi i que acompleixin els requisits d’inscripció.
 • Per a inscriure-us cal que us adreceu al vostre local habitual, deixeu les vostres dades i feu efectiva la inscripció de 12€, només us podeu apuntar a la Lliga Individual en un sol local, el que desitgeu entre tots els locals previstos.
 • La data límit d’inscripció és el 15 d’Abril del 2016, es pot començar a jugar abans d’aquesta data, els grups han d’ésser d’un mínim de 6 jugadors.
 • El sistema de competició és el de lliga, o sigui tots contra tots, a una distància de dues partides guanyades, cal omplir una acta de partit cada cop que feu un enfrontament de lliga, aquest ha d’estar convenientment omplert i signat, i cal dipositar-lo dins del sobre dels partits jugats.
 • Us agraïm que no apunteu res en el quadrant dels resultats de lliga, nosaltres en som els responsables i és bo que només una persona hi tingui accés.
 • El nombre exacte de jugadors que es classifiquen a cada local no el coneixerem fins que no es faci el recompte de punts de cada local i es comprovi quants han acomplert els requisits, probablement obtindran plaça els quatre primers classificats en els quadrants de quinze jugadors, tres en grups de 11/12, 2 en grups de 8 i 1 amb 6 o 7 jugadors.
 • Els enfrontaments es disputaran en els dies de joc preferent que assignarem per a cada local, això es fa per a facilitar que els jugadors es puguin trobar, en cas de no poder jugar en aquests dies, us facilitarem els telèfons dels vostres rivals per a contactar directament amb ells i trobar-vos quan us vagi bé, dins dels horaris i disposició de cada local. Recomanem fer un grup de whatsapp.
 • Les partides de Lliga Individual es paguen a mitges entre els dos rivals.
 • Disposeu de més d’un mes per a disputar els vostres enfrontaments, fins al dia 16 de Maig de 2016, en aquesta data procedirem a la suma de punts per a veure quins són els jugadors classificats. Tots aquells jugadors que no arribin a disputar la meitat dels seus enfrontaments sumaran 0 punts en el recompte final i els seus resultats no es tindran en compte per a ningú. Tampoc tenen dret a repesca ni als sortejos posteriors a les finals.
 • A l’hora de fer el recompte de punts sovint hi ha situacions d’empat, en cas d’empat entre dos jugadors desempata l’enfrontament directe entre els dos, en cas d’empat múltiple (tres o més jugadors) es sumen els negatius totals que han generat, o sigui la columna vertical de cadascun d’ells.

Repesques

Un cop acabada la fase prèvia farem quatre campionats de repesca general i un de repesca femenina, d’aquesta manera tots els jugadors que han disputat la fase prèvia i no han assolit la classificació gaudiran de més oportunitats per a aconseguir-ho. La inscripció és gratuïta (pagant partides) i tan sols la poden jugar aquells que han disputat la fase prèvia i no han assolit la classificació, pots jugar tantes repesques com et calguin fins a classificar-te, els quatre primers classificats de cada repesca obtenen plaça directe per la fase final. Per a jugar-les només cal que hi siguis present 10 minuts abans de l’hora.

Les dates més rellevants i els llocs de les repesques són els següents:

 • 29 de Març: S’obre el termini d’inscripció en tots els locals.
 • 1 d’Abril: Amb sis jugadors inscrits ja es pot començar a jugar.
 • 15 d’Abril: Data límit d’inscripció, els grups es tanquen.
 • 16 de Maig: Últim dia de joc hàbil, a les 12 de la nit en punt.
 • 17 de Maig: Recompte de punts a tots els locals.
 • 18 de Maig: Dimecres 21h, repesca de Noies al Ciervo.
 • 19 de Maig: Dijous 21h primera repesca general al Mil21.
 • 20 de Maig: Divendres 21h segona repesca general a Ca la Montse.
 • 21 de Maig: Dissabte 17h tercera repesca general al Mil21.
 • 24 de Maig: Dimarts 21h quarta repesca general al Consell de Joves.
 • 23 de Maig: Sorteig de la fase final al Consell de Joves, 20h.
 • 28 i 29 de Maig : Fase final de la Lliga Individual, seu per decidir.

Tots els jugadors i jugadores classificats rebreu una carta explicant-vos tots els detalls de l’esdeveniment, després del sorteig també sabreu els horaris i les taules on us toca jugar des de primera ronda fins la final.

Premis de la fase final

Un cop disputada la fase final, immediatament després de l’ultima partida procedirem a l’entrega de trofeus, amb els premis següents:

 • Trofeu per al campió de cada local.
 • Trofeus per als quatre primers classificats de la fase final.
 • Una beca esportiva de 50€ per als quart-finalistes.
 • Una beca esportiva per als dos semifinalistes de 100€.
 • Una beca esportiva pel finalista de 200€.
 • Una beca esportiva per al campió de 400€, a més del retrat que en farà en Jesús Led tal com ha fet els darrers anys.

Les beques esportives es poden utilitzar per al proper Catalonia Pool Festival 2015, o es poden rebre en efectiu.

També sortejarem un tac i una funda entre tots els jugadors presents a la sala que heu participat en la Lliga Individual 2016.

Tant sols resta desitjar-vos molta sort i sobretot que gaudiu de la vostre afició, per part nostre farem tot el possible per fer-vos sentir còmodes mentre duri la fase final, esperem que en conserveu un bon record tal com hem aconseguit en els darrers anys.

En les finals d’enguany utilitzarem les millors taules disponibles, les Sam, molts jugadors ens demanen poder probar-les abans i per això farem un seguit de competicions durant la setmana prèvia oberts a tothom, de dimarts a divendres el Consell s’obrirà a les 18:30h, menys dimecres a les 20:30h.

Dimarts 8

A partir de les 21:00h, Open exclusiu per a les noies que han jugat la Superlliga, amb un Catalonia Pool Festival de premi com a celebració pels 10 anys.

Per a la resta de competicions no cal haver-hi participat, son oberts a tothom.

Dimarts 8

A partir de les 21:15h, campionat exclusiu per a jugadors novells, inscripció gratuïta i distància de 3 partides guanyades, un tac pel primer i un kit de manteniment pel segon, per apuntar-te només cal que estiguis present al Consell de Joves 5 minuts abans de les 21h.

Dimecres 9

A partir de les 21h, campionat exclusiu per a jugadors novells i Promeses, inscripció gratuïta i distància de 3 partides guanyades sense handicap, un tac pel primer i un kit de manteniment pel segon, per apuntar-te només cal que estiguis present al Consell de Joves 5 minuts abans de les 21h.

Dijous 10

A partir de les 21h, campionat exclusiu per a jugadors novells, promeses i experts, inscripció gratuïta i distància de 3 partides guanyades sense handicap, un tac pel primer i un kit de manteniment pel segon, per apuntar-te només cal que estiguis present al Consell de Joves 5 minuts abans de les 21h.

Divendres 11

A partir de les 22h, Open per a totes les categories amb handicap, inscripció de 5€, tot en premis pels 4 primers + 50€ afegits als premis.

Cal recordar que:

 • El sistema de competició és el mateix emprat durant la fase prèvia, o sigui:

  A-1, B-2, C-3 i D-4, mateixa distància de 2 partides guanyades i possibilitat d’empat final. En cas d’empat es repeteixen els enfrontaments a 1 partida guanyada, si sou tan pesats de seguir empatant llavors es decideix a una única partida a disputar entre el primer jugador de cada equip, A-1.

 • A la fase final hi poden participar tots els jugadors que han disputat durant la lliga un mínim de partits, això és: Novells 0 partits jugats, Promeses 4 partits jugats, Experts 8 partits jugats i Mestres 12 partits jugats. Cal que cada capità comprovi si els seus jugadors reuneixen els requisits abans de jugar, si no ho fan poden incórrer en una alineació indeguda amb resultat de pèrdua del partit.
 • Ja teniu els horaris i les taules on jugareu, cal que us presenteu uns 45 minuts abans de l’hora en el Consell, volem fer-vos una foto de cada equip el mateix dissabte, jugueu o no jugueu intenteu que hi assisteixin tots, gràcies.
 • Els dos jugadors són els responsables de l’arbitratge, ningú pot cantar una falta des de la graderia, cal estar atents al que fa el rival doncs, arribat el cas, el jugador que espera és l’únic que pot reclamar una falta.
 • No es poden donar instruccions des de la graderia, cal que els capitans vigilin el comportament dels seus jugadors, la reiteració en aquesta mala pràctica pot suposar la desqualificació de l’equip.
 • En el cas que un equip, un jugador o ambdós tinguin un ritme molt lent i tardin molt a jugar, es pot aplicar el reglament amb timing, explicat aquí mateix. Aquest és un recurs que confiem a no haver d’utilitzar, i que tant sols amb la possibilitat de fer-ho faci “espavilar” als més lents.
 • Per a utilitzar el reglament amb timing cal que el capità de l’equip comuniqui a l’organització que les partides s’estan allargant molt, a partir d’aquí és la organització qui decideix el com i el quan s’aplica el timing, aquest es pot començar a utilitzar inclús a mitja partida, per a fer-ho ens cal la col·laboració dels capitans doncs implica una persona amb un cronòmetre mirant el temps a més d’un capità o voluntari per a fer d’àrbitre.
 • La funció d’aquest àrbitre és la de vigilar en les jugades d’interpretació i assenyalar les faltes, no s’assenyalarà cap falta del tipus el jugador ha reposat la blanca enlloc de l’àrbitre, etc. Doncs la majoria dels participants no han jugat mai amb àrbitre.
 • Altrament en cas d’haver de disputar un desempat durant les finals, aquest es farà en dues taules separades, per tal de intentar respectar els horaris al màxim.

Reglament amb timing:

 • El jugador disposa de 60 segons per a tirar, incloent la sortida i la bola en mà després de falta.
 • L’àrbitre comença a comptar el temps en el moment que totes les boles s’han parat.
 • Si un jugador tarda més de 60 segons en tirar l’àrbitre decretarà falta en favor del seu rival, una entrada lliure seguida d’una entrada normal.
 • Si passen trenta segons des de que el jugador pren la taula l’àrbitre anunciarà “Trenta segons” com un advertiment cap al jugador, aquest advertiment es farà quan els 30 segons han expirat. L’àrbitre no es pot demorar en el seu anunci doncs és l’avís que recorda al jugador que cal que s’afanyi a tirar, aquest anunci es produirà fins i tot si el jugador es troba llimant.
 • Després de falta, el jugador o l’àrbitre reposen la bola blanca a la taula, si el jugador tarda en fer-ho serà el mateix àrbitre qui reposarà la bola i li donarà al jugador que ha de tirar, a partir del moment en que s’ha entregat la blanca, el temps comença a comptar i el jugador disposa de 60 segons per a fer el seu tir.
 • Situacions de “temps mort”, en les que no es compta el temps, en aquests casos l’àrbitre dirà “temps mort” en veu alta per tal de que ambdós jugadors se’n assabentin:

  • El jugador necessita un allargador o rest.
  • Alguna cosa obstrueix el jugador.
  • Decidir si la bola està mamant.
 • Escalfament: Cal fer-lo en les taules que no s’utilitzen per les finals prèviament, un cop sou cridats a la taula de joc hem d’anar per feina i jugar el punteig directament.
 • Actualització de marcadors: Tot i que intentem anar actualitzant els marcadors, sovint amb quatre taules és molt difícil d’aconseguir, us demanem als capitans un cop de mà per a poder seguir els resultats al moment en qualsevol taula.
 • Sorteig després de la final:

  Sorteig d’un tac i una funda just després de les finals, com cada any tots els jugadors entren en el sorteig, cal que siguin presents a la sala doncs si no es tornarà a sortejar fins que l’afortunat hi sigui present.

Molta sort a totes i tots, guanyant o perdent recorda que la Superlliga la fem entre tots.

Fase final Superlliga 2015

Arriben les finals més incertes en 10 anys de Superlliga, la classificació més apretada que mai i un munt d’equips amb opcions d’assolir la final. El proper cap de setmana 12 i 13 de març al Consell de Joves de Sabadell sortirem de dubtes, de moment i a falta de d’una jornada la classificació està com segueix:http://www.marmitaco.cat/index.php?option=com_resultatequips2015

Bon moment també per a repassar les bases de concurs de la competició aquí: http://www.marmitaco.cat/index.php/superlliga/edicio15/item/426-bases-de-concurs-superlliga-2015

Per segon cop en deu anys un jugador ha pujat de categoria abans de les finals, cal felicitar a en Isaac Pascual per aquesta gesta: http://www.marmitaco.cat/index.php?option=com_informejugador2015&id=130 Aviat rebreu el dossier de la fase final amb tota la informació de les finals i dels opens que fem en la setmana prèvia, entreneu fort que ja ho tenim aquí.

Open de Noies Superlligaires

Vàrem prometre un open exclusiu per a noies que juguen la Superlliga amb un Catalonia Pool Festival de premi com a celebració pels 10 anys de lliga, no ho hem oblidat.

El proper dimarts 8 de març a les 21h farem l’Open, les noies que havent participat en la lliga desitgeu participar-hi només us cal ser presents a la sala abans d’aquesta hora. La distància, a 3 o 4 partides guanyades, la decidirem in situ en funció del nombre de noies presents. No es paga cap inscripció, només les partides.

Comença la Lliga Individual 2016

La fase final de la Superlliga assenyala l’inici de la Lliga Individual 2016, esperem que tal com va succeir l’any passat més de vint clubs s’animin a fer grup. Qualsevol club, bar o associació que desitgi fer grup només li cal dir-ho, cal disposar de una taula de Blackball i un mínim de 6 jugadors per a fer grup, la inscripció és com cada any de 12€, el format és un round robin (tots contra tots) a dues partides guanyades. En un grup de 6 jugadors classifica el primer, en grups de 8 classifiquen els 2 primers, en grups d’onze els 3 primers i grups de 15 els quatre.

Un cop disputats els grups es fa el recompte de punts, i els que no han aconseguit classificar-se disposen de 4 campionats de repesca per a intentar-ho.

La fase final es disputarà el cap de setmana del 28 i 29 de Maig, tots els primers de grup rebran un trofeu, també els primers classificats de la fase final a més de 1.000€ en premis i el gran premi, un retrat del campió de 1x1’5m, realitzat per l’increïble pintor Jesús Led. La Lliga Individual és la competició de més prestigi de la temporada, només 5 jugadors han assolit el premi en nou edicions disputades; Aram Bernaus (3), Lluis Cubero (3) i David Pérez, David Ureña i Nacho Schmit en una ocasió, no et perdis la desena edició.

Cada divendres Open al Mil21

Open amb handicap entre categories, cal avisar si arribes un pèl tard o ser-hi abans de les 21:30h en que es sorteja i es comença a jugar. La inscripció és de 5€ i s’afegeixen diners als premis, amb 16 jugadors els premis son: 55€ 1er, 35€ 2on i 20€ 3er i 4rt. La prioritat en tot moment és anar per feina i acabar el més aviat possible, hi participen jugadors de tots nivells i es veuen cada setmana molt bons enfrontaments.

XIII Open de Carme

Un dels clàssics de la temporada, on molts companys de l’Anoia col·laboren per a repetir-lo any rere any. El open es disputa el dissabte 19 de març, cal inscriure’t abans trucant a Ivan López: 630649858 La inscripció és de 10€

Catalonia Pool Festival 2016

Encara falta molt però ja pots apuntar les dates, del 2 al 8 de Octubre es farà la sisena edició del festival. De moment no et podem explicar més detalls però els preus i condicions seran molt similars a l’any passat, no és segur que seguim al mateix Hotel però si per la mateixa zona, on tan bé hem estat els darrers anys, seguirem informant.

Coaching amb Jimmy Carney

A finals de març, la bona notícia és que en Jimmy és dels millors especialistes que hi ha al mon, a més té anys d’experiència ensenyant. La mala notícia és que ho fa a Gibraltar, no ens queda massa a prop però si buscaves una excusa per anar a veure als nostres amics llanitos potser ja la tens, el circuit IPA aterra a la roca els propers 26 i 27 de març.

Entrevista a The Billartist

Si ets un freaky del Blackball i a més tens temps lliure potser t’interessi aquesta entrevista. Jo estic agraït amb aquest mitjà per ser valent i plural, valent de publicar continguts que poden resultar incòmodes i plural per fer-se ressò de totes les modalitats, per molts anys Billartist.http://thebillartist.com/15/02/2016/joan-marminya-entrevista-blackball/

Masters Barcelona Snooker

Un nou circuit pels jugadors de snooker, hi ha un munt de proves i en pots jugar alguna de solta, els preus son molt populars i hi ha jugadors de molt nivell, alguns viatjen des de Mallorca. Una bona iniciativa de Francisco Domingues al Club Billar Monforte de Barcelona, pots trobar-hi informació en aquest grup de facebook.

Bones partides i als més de 200 jugadors de Superlliga, bones finals!