Aqui teniu les actes de partit:

Especial finals Superlliga 2016

En les finals d’enguany utilitzarem les millors taules disponibles, les Sam, molts jugadors ens demanen poder probar-les abans i per això farem un seguit de competicions durant la setmana prèvia oberts a tothom, de dimarts a divendres el Consell s’obrirà a les 19h, els opens comencen a les 21h

Dimarts 14:

A partir de les 21h, campionat exclusiu per a jugadors novells, inscripció gratuïta i distància de 3 partides guanyades, un tac pel primer i un kit de manteniment pel segon, per apuntar-te només cal que estiguis present al Consell de Joves 5 minuts abans de les 21h.

Dimecres 15:

A partir de les 21h, campionat exclusiu per a jugadors novells i Promeses, inscripció gratuïta i distància de 3 partides guanyades sense handicap, un tac pel primer i un kit de manteniment pel segon, per apuntar-te només cal que estiguis present al Consell de Joves 5 minuts abans de les 21h.

Dijous 16:

A partir de les 21h, campionat exclusiu per a jugadors novells, promeses i experts, inscripció gratuïta i distància de 3 partides guanyades sense handicap, un tac pel primer i un kit de manteniment pel segon, per apuntar-te només cal que estiguis present al Consell de Joves 5 minuts abans de les 21h.

Divendres 17:

A partir de les 21:30h, Open per a totes les categories amb handicap, inscripció de 5€, tot en premis pels 4 primers + 50€ afegits als premis.

Cal recordar que:

-El sistema de competició és el mateix emprat durant la fase prèvia, o sigui:

A-1, B-2, C-3 i D-4, mateixa distància de 2 partides guanyades i possibilitat d’empat final. En cas d’empat es repeteixen els enfrontaments a 1 partida guanyada, si sou tan pesats de seguir empatant llavors es decideix a una única partida a disputar entre el primer jugador de cada equip, A-1.

A la fase final hi poden participar tots els jugadors que han disputat durant la lliga un mínim de partits, això és: Novells 0 partits jugats, Promeses 5 partits jugats, Experts 10 partits jugats i Mestres 14 partits jugats. Cal que cada capità comprovi si els seus jugadors reuneixen els requisits abans de jugar, si no ho fan poden incórrer en una alineació indeguda amb resultat de pèrdua del partit.

Ja teniu els horaris i les taules on jugareu, cal que us presenteu uns 45 minuts abans de l’hora en el Consell, volem fer-vos una foto de cada equip el mateix dissabte, jugueu o no jugueu intenteu que hi assisteixin tots, gràcies.

Els dos jugadors són els responsables de l’arbitratge, ningú pot cantar una falta des de la graderia, cal estar atents al que fa el rival doncs, arribat el cas, el jugador que espera és l’únic que pot reclamar una falta.

No es poden donar instruccions des de la graderia, cal que els capitans vigilin el comportament dels seus jugadors, la reiteració en aquesta mala pràctica pot suposar la desqualificació de l’equip.

En el cas que un equip, un jugador o ambdós tinguin un ritme molt lent i tardin molt a jugar, es pot aplicar el reglament amb timing, explicat aquí mateix. Aquest és un recurs que confiem a no haver d’utilitzar, i que tant sols amb la possibilitat de fer-ho faci “espavilar” als més lents.

Per a utilitzar el reglament amb timing cal que el capità de l’equip comuniqui a l’organització que les partides s’estan allargant molt, a partir d’aquí és la organització qui decideix el com i el quan s’aplica el timing, aquest es pot començar a utilitzar inclús a mitja partida, per a fer-ho ens cal la col·laboració dels capitans doncs implica una persona amb un cronòmetre mirant el temps a més d’un capità o voluntari per a fer d’àrbitre.

La funció d’aquest àrbitre és la de vigilar en les jugades d’interpretació i assenyalar les faltes, no s’assenyalarà cap falta del tipus el jugador ha reposat la blanca enlloc de l’àrbitre, etc. Doncs la majoria dels participants no han jugat mai amb àrbitre.

Altrament en cas d’haver de disputar un desempat durant les finals, aquest es farà en dues taules separades, per tal de intentar respectar els horaris al màxim.

Reglament amb timing:

El jugador disposa de 60 segons per a tirar, incloent la sortida i la bola en mà després de falta.

L’àrbitre comença a comptar el temps en el moment que totes les boles s’han parat.

Si un jugador tarda més de 60 segons en tirar l’àrbitre decretarà falta en favor del seu rival, una entrada lliure seguida d’una entrada normal.

Si passen trenta segons des de que el jugador pren la taula l’àrbitre anunciarà “Trenta segons” com un advertiment cap al jugador, aquest advertiment es farà quan els 30 segons han expirat. L’àrbitre no es pot demorar en el seu anunci doncs és l’avís que recorda al jugador que cal que s’afanyi a tirar, aquest anunci es produirà fins i tot si el jugador es troba llimant.

Després de falta, el jugador o l’àrbitre reposen la bola blanca a la taula, si el jugador tarda en fer-ho serà el mateix àrbitre qui reposarà la bola i li donarà al jugador que ha de tirar, a partir del moment en que s’ha entregat la blanca, el temps comença a comptar i el jugador disposa de 60 segons per a fer el seu tir.

Situacions de “temps mort”, en les que no es compta el temps, en aquests casos l’àrbitre dirà “temps mort” en veu alta per tal de que ambdós jugadors se’n assabentin:

 • -El jugador necessita un allargador o rest.
 • -Alguna cosa obstrueix el jugador.
 • -Decidir si la bola està mamant.

Escalfament: Cal fer-lo en les taules que no s’utilitzen per les finals prèviament, un cop sou cridats a la taula de joc hem d’anar per feina i jugar el punteig directament.

Actualització de marcadors: Tot i que intentem anar actualitzant els marcadors, sovint amb quatre taules és molt difícil d’aconseguir, us demanem als capitans un cop de mà per a poder seguir els resultats al moment en qualsevol taula.

Sorteig després de la final: Sorteig d’un tac i una funda just després de les finals, com cada any tots els jugadors entren en el sorteig, cal que siguin presents a la sala doncs si no es tornarà a sortejar fins que l’afortunat hi sigui present.

Molta sort a totes i tots, guanyant o perdent recorda que la Superlliga la fem entre tots.

Introducció a la Superlliga 2016

Amb molt poques novetats pel que respecta a la competició però amb moltes cares noves encetem la novena edició de la Superlliga, amb algunes cares noves i moltes de retrobades i amb molt de nivell, un cop més no podem parlar de favorits en una competició que cada any dona sorpreses fins el darrer instant.

També cal agrair la tasca dels capitans que sovint va més enllà de les seves funcions, en alguns equips els jugadors esperen a que el capità els avisi si han de jugar i això porta molta feina extra que amb millor planificació s’estalviaria.

És feina del jugadors saber si juga i on, en cas de no tenir-ho clar es molt més simple que cada jugador contacti amb el seu capità que no pas que el capità truqui a tothom, en l’era de les noves tecnologies això no hauria de ser problema per a ningú, de fet cada cop són menys els equips que funciones de manera improvisada i més els que tenen un calendari preparat des del principi.

Bases de Concurs

Aquells que jugueu per primer cop la Superlliga cal que llegiu amb atenció les bases de concurs doncs us ajudaran a comprendre millor el perquè de tot plegat, per a qualsevol dubte ja sabeu com localitzar-nos.

Els Partits

Juguen quatre jugadors per partit, tot i que tres també podrien jugar en cas de no ser quatre, cada equip elabora la seva acta, un cop completades es mostren i es copien totes dues entre sí, això determina l’enfrontament de cada jugador que es disputa al millor de tres partides, dues partides guanyades.

En cap cas els capitans poden pactar l’ordre dels enfrontaments, aquest ha d’ésser aleatori i mai prèviament pactat.

Els enfrontaments de lliga es celebren els dimecres a les 21h, de mutu acord entre capitans es pot variar el dia i l’hora de l’enfrontament, els partits es poden ajornar un màxim d’una setmana, fins just abans del partit següent.

L’hora límit per a començar a jugar són les 21:30h, si un equip arriba més tard el seu rival no té perquè jugar si no vol, des de l’organització però ens agradaria que es juguessin tots els partits perquè és el que tots volem, jugar. Si el teu equip arriba tard 5m o mitja hora recomanem trucar als rivals i avisar-los, senzillament per educació i sense que això impliqui cap benefici.

Els dos últims partits de la lliga no es poden ajornar, però si avançar en la data prevista.

Paguen les partides sempre els jugadors locals.

Cada equip elabora la seva acta, aquesta acta cal guardar-la dins la carpeta de l’equip junt amb la resta, un cop sigui operatiu el sistema de transmissió d’actes a través de la zona de capitans del lloc web es passen totes de cop. Quan el sistema ja és operatiu és molt important passar les actes de forma ràpida, a ser possible la mateixa nit de partit, si tothom ho fa així el dia següent ja podrem consultar les classificacions d’equips i individuals al nostre lloc web.

Cal que tothom es llegeixi el reglament un cop a la vida, així ja saps on has de buscar una norma en el moment en que és necessari, el reglament està penjat a tots els locals on es juga la Superlliga.

Els enfrontaments puntuen de la següent manera:

0 punts = no presentat, 1 punt = partit perdut, 2 punts = partit empatat, 3 punts = partit guanyat

Tot i que ja existia, convé recordar que una alineació indeguda implica la pèrdua dels punts de partit, per exemple un equip que jugui un partit amb tres jugadors experts.

Les incompatibilitats de jugadors només es produeixen en uns pocs equips, aquells equips on la majoria de jugadors són novells no cal que pateixin, les pautes són les que segueixen:

En la confecció de l’equip:

 • Un sol jugador Mestre per equip.
 • Dos jugadors novells com a mínim per equip.
 • Una noia per equip o un jugador menor de 18 anys el dia de l´última jornada de lliga o bé un jugador major de 65 anys a l’inici de la lliga.
 • Un equip pot tenir fins a cinc jugadors qualificats si no té cap jugador Mestre, sumant Experts i Promeses.

Combinacions possibles a l’hora de jugar són:

 • 4 novells
 • 3 novells i 1 Mestre
 • 3 novells i 1 Expert
 • 3 novells i 1 Promesa
 • 2 novells i 2 Experts
 • 2 novells i 2 Promeses
 • 2 novells, 1 Mestre i 1 Expert
 • 2 novells, 1 Mestre i 1 Promesa
 • 2 novells, 1 Promesa i 1 Expert
 • 1 novell, 1 Promesa, 1 Expert i 1 Mestre
 • 1 novell, 1 Promesa i 2 Experts
 • 1 novell, 2 Promeses i 1 Expert
 • 1 novell, 3 Promeses
 • La categoria dels jugadors serà revisada i si cal corregida en dues ocasions, a meitat de lliga i abans de disputar la fase final, quan tindrem les dades que tots els jugadors hauran generat durant la lliga. Tant sols s’ha canviat la categoria d’un jugador abans de la fase final durant 9 anys, preferim esperar que la temporada acabi per a canviar-lo per la temporada següent.

  El que persegueix el sistema de qualificacions és que tothom participi en la lliga i no sempre juguin els mateixos, a més d’implicar els jugadors experts en l’aprenentatge dels novells.

  Cal jugar catorze partits de lliga com a mínim per a tenir dret al premi final, això és la meitat dels partits menys un, d’aquesta manera si tots els jugadors participen en la lliga per igual tots ells tenen dret al premi final, fins i tot en els equips de vuit jugadors.

  Fa cinc temporades ja vàrem establir l’obligació de tenir una noia o un menor d’edat per equip, hem anat augmentant progressivament cada any el mínim de partits que cal que disputi i aquest any arribem al mínim de 14 partits (meitat menys 1). O sigui que com a mínim una de les noies o menors d’edat en cada equip ha d’acabar la lliga regular amb 14 partits jugats, en cas de no aconseguir-ho l’equip tindrà una sanció de -4 punts a la classificació.

  Els equips són d’un màxim de vuit jugadors, durant tota la lliga es poden fer noves incorporacions, en el cas dels equips de vuit jugadors cal donar de baixa a un dels vuit si es vol incorporar un jugador nou, el jugador donat de baixa no pot participar en la fase final ni pot jugar en un altre equip durant la temporada.

  Per tal d’evitar picaresques a l’arribar a la fase final, com ja has llegit els equips es poden reforçar durant tota la temporada, fins i tot ens podem trobar amb algun equip que necessiti reforços per la fase final, establim un mínim de partits jugats per la fase final en funció de la categoria per tal de no desvirtuar la competició: Novell = 0 partits jugats, Promesa = 5 partits jugats, Expert = 10 partits jugats i Mestre = 14 partits jugats. Així doncs un equip pot fitxar un jugador novell per a la fase final, si va molt just d’efectius, encara que aquest no hagi jugat ni un sol partit, nogensmenys no es pot fitxar a en Cristophe Lambert per la fase final, si no ha jugat 14 partits.

  En el moment de disputar l'enfrontament, els dos jugadors són els únics responsables de l'arbitratge, ningú pot arbitrar si no està jugant, cal que el jugador que no està en joc estigui atent a allò que fa el seu rival doncs és l'únic que pot reclamar una falta, donat el cas.

  Igualment ningú pot aconsellar o recomanar res, a un company que està jugant fins que no acabi la seva partida, llavors és el millor moment per a explicar-li qualsevol reflexió sobre les jugades en que ha intervingut.

  En cas de disposar de més d'una taula per a fer l'enfrontament aquest es pot iniciar en dues taules, però el tercer i quart enfrontaments cal jugar-los en una sola taula, per a una millor concentració dels contendents.

  La Superlliga genera unes dades de cada jugador que queden reflectides en la classificació individual de la Superlliga, al final del dossier hi ha l’explicació de com es calcula i puntua en cada cas.

  La lliga no decideix el guanyador de la competició, aquest es decideix en la fase final, on tots els equips es classifiquen, tota la informació sobre la fase final la trobareu en el dossier que us lliurarem just després d’acabar la fase prèvia.

  La fase final es disputarà els dies 18 i 19 de Març de 2017, els horaris i el programa us els facilitarem amb antelació.

  La Superlliga de billar anglès es una competició oberta a qualsevol jugador que vulgui participar-hi, la lliga no disposa ni disposarà mai d’un règim disciplinari ni res similar, aquí hi som per a gaudir del joc i per aprendre, si qualsevol jugador reitera el seu menyspreu pel reglament, pels seus companys i/o rivals o per l’organització el convidarem amablement a descobrir altres modalitats.

  Utilitzeu el dors de l'acta per a qualsevol reclamació i/o informació addicional al partit, qualsevol qüestió de tipus horaris, reglament, etc. La reiteració en un mal comportament pot suposar, com a últim extrem i sempre amb advertència prèvia, la pèrdua de punts de partit. Tanmateix cal apel·lar al seny i al saber fer de tothom per tal de resoldre al moment tota discrepància existent.

  Vosaltres heu fet de la Superlliga la millor competició per equips de Catalunya, formem part de la lliga amb més jugadors, equips, i bon rotllo de totes les que es fan i desfan. Esperem que tots gaudiu de la competició, guanyant o perdent recorda que la Superlliga la fem entre tots.

  Els premis:

  Aquest any farem el lliurament de trofeigs després de la fase final, avisarem a tots els capitans quan tinguem clara la data i el lloc.

  A nivell individual

  Tots els jugadors i jugadores de la lliga opteu al premi al jugador més regular, masculí i femení de la competició, aquesta beca consisteix en 100€ per al més regular d’ells i d’elles així com al millor novell.

  La classificació individual es calcularà per promig entre partits jugats i punts assolits pels jugadors al final de la lliga regular, les finals no puntuen, hi entren tots els jugadors i jugadores que han jugat la meitat menys un dels partits de lliga, o sigui 14 partits com a mínim en aquesta temporada.

  A nivell d’equips:

  Els tres primers equips de cada grup de la fase prèvia tenen un trofeig acreditatiu, així com els quatre primers equips de la fase final. Malgrat que no tenim patrocinador per aquesta temporada de moment, els premis pels dos equips finalistes a la fase final són els mateixos de l’any passat, l’equip finalista gaudirà de l’allotjament pel Catalonia Pool Festival 2017 i l’equip campió de l’allotjament i les inscripcions pel mateix festival, si finalment aconseguim un patrocinador es destinaran aquests fons a la realització i producció del DVD de record que hem anat fent desde fa 5 anys, ja ho veuen.

  Actualitat Blackball novembre 2016

  Comença la temporada d’Abacat aquesta setmana:

  Diumenge 13 amb segona categoria i juniors al Vic Pool, Passeig de la Generalitat, 68 de Vic. Ja han confirmat la seva presència en la nova temporada més de cent jugadors en les diferents categories i divisions; Divisió d’Honor,

  Primera, Segona, Juniors pels menors de 23 anys, Noies, Sèniors pels majors de 40 i Masters pels majors de 50.

  L’objectiu de la temporada és enviar el màxim nombre d’equips al Nations Cup de Malta, el proper novembre. Per a participar-hi només et cal enviar un correu electrònic a l’associació: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la indicant on vols jugar, en cas de voler jugar a segona categoria o junior cal fer-ho abans de les 22h d’aquest divendres, dissabte sortirà publicat el sorteig de diumenge al lloc web: www.abacat.cat

   

  El proper mes Abacat celebrarà el seu desè aniversari, el 27 de desembre del 2.006 es va fer una taula rodona amb 22 jugadors, promotors i propietaris de sales de billar i allí va començar Abacat. En aquests 10 anys ha passat de tot, un munt d’anècdotes, moltes dificultats i molta feina any rere any. Avui podem mirar enrere i veure’n els resultats, cent-quinze jugadors i jugadores diferents han viatjat amb Abacat i tenen la seva equipació de l’associació, a més de l’experiència en esdeveniments internacionals, les amistats fetes amb els d’aquí i amb els de tot el mon. Una història d’èxit en definitiva, que amaga l’esforç i constància d’un munt de jugadors que s’hi han implicat de valent, per a benefici de tots, del col·lectiu.

  Cal recordar-ho ara que comença una nova temporada, Abacat es nodreix de feina voluntària no remunerada de sempre pocs jugadors, cal tenir-ho present i mirar d’ajudar amb el que es pugui; Participar-hi és una col·laboració, però per poc que puguis intenta també vendre un talonari de loteria, o oferir-te per a portar alguna prova per exemple. Així podrem seguir durant anys sumant èxits, entre tots.

  Catalonia Pool Festival 2016:

  Un total de 155 jugadors van gaudir d’una intensa setmana de billar, vacances i festa a Vila-seca. Amb l’experiència de l’any anterior en el mateix escenari el festival d’enguany va millorar alguns aspectes respecte als anteriors, a nivell organitzatiu es va fregar l’excel·lència i encara queda marge per a seguir millorant. A nivell esportiu vam tenir varis noms propis, el més destacat sens dubte va ser en Liam Dunster, actual campió d’Europa i del mon, va guanyar en el junior, Open principal i segon Open. Chris Melling va guanyar el flyer de 125€ i en parelles mixtes amb Kim O’Brien. Andy Lucas va guanyar el sènior i altres jugadors com Ian Ali, John Sullivan i Leroy Clark van ser finalistes en varis campionats.

  Dels nostres van recollir trofeu en Jonathan González i Pere Alcazar JR, campió i sots-campió en el carbasses, però no van ser els únics destacats. En Toni Garcia va recuperar les bones sensacions i va destronar varis favorits, en David Ureña va jugar tota la setmana a un nivell altíssim assolint les semifinals del Main Open.

  Eloy Alonso va reivindicar-se com a jugador top assolint la final del flyer de 125€, va completar el millor campionat individual fet fins ara, amb un nivell de joc molt alt des del principi fins la final, on va arribar a posar-se per davant de Chris Melling per 6-5, en Melling però va fer vàries tacades en les darreres partides fins a guanyar 10-6. Va ser molt elogiat pels nostres hostes la manera entusiasta d’animar els nostres jugadors mentre jugaven, també l’atmosfera creada a la sala.

  Amb 18 taules el festival segueix creixent i cada cop genera més entusiasme, en breu confirmarem un sponsor britànic que ens permetrà millorar alguns aspectes.

  El festival s’ha fet un nom a nivell mundial, aquest any més de setanta anglesos, cinquanta catalans, trenta escocesos, deu francesos, uns quants irlandesos, també de Irlanda del Nord, Gal·les i fins i tot un australià ens han visitat, tots volen tornar.

  El proper festival es disputarà del 1 al 7 d’Octubre de 2017, en lloc per confirmar, la previsió és de tancar les inscripcions abans de celebrar-lo, apunta-ho a l’agenda.

  Gran actuació dels equips catalans al Mundial de Irlanda.

  L’equip Mens A, cinquè classificat per equips i campió del mon de speed pool.

  El passat mes d’Octubre les seleccions catalanes de Blackball van disputar el campionat del mon, que es celebra cada dos anys, a la localitat irlandesa de Killarney. L’associació catalana de Blackball, Abacat, és l’encarregada de classificar a través dels rankings als millors jugadors que composen els equips. En aquesta ocasió han estat quatre, l’equip Mens A amb els primers jugadors de Divisió d’Honor, l’equip junior de menors de 23 anys, l’equip sènior per a majors de 40 i el màster per a majors de 50 anys.

  Tots els nostres equips han fet un bon paper tenint en compte la manca de tradició i de infraestructures existent a Catalunya, en comparació amb altres països. L’equip Mens A va assolir l’objectiu de entrar en el play off final després de derrotar a Irlanda, Sud-Àfrica, Holanda i Xipre. En el tall de quarts de final va caure amb la potent esquadra francesa, que finalment obtindria el títol de campiona. A més van poder revalidar el títol de campions del mon de speed pool, ja aconseguit l’any 2008 a Sud-Àfrica. L’Speed Pool és un joc on l’objectiu és entronerar totes les boles en el mínim temps possible, els nostres jugadors van mostrar una velocitat insospitada, acabant les partides en poc més d’un minut.

  Majoria de sabadellencs en l’expedició d’enguany, en l’equip junior van participar Carlos Cortés de Barcelona, Axel Aliaño de Lleida, David Perales de Terrassa i els sabadellencs Roger Roig i Aleix Bagan a més de la manager Iris Mateos. En l’equip màster René Castillo de L’Hospitalet de l’Infant, Ramon Vilchez de Cornellà i Vicens Escobairó, Andreu Jam i Jordi Pérez de Sabadell.

  En categoria sènior l’equip el formaven Paco Macias i Pedro Melero de Rubí, Jose Antonio Gonzalez i Juan José Aliaño de Sabadell i els gironins Sergi Romero i Andy Hugues com a manager. Finalment l’equip A l’integraven Ferran Roca de Sant Salvador de Guardiola, Aram Bernaus de Carme, Rubèn Garcia de Berga, David Ureña de Vic i els sabadellencs Ferran Echevarria i Joan Marminyà. Amb el campionat del mon finalitza la temporada i està a punt de començar la següent, amb l’objectiu de enviar el màxim nombre d’equips al Nations Cup de Malta el proper novembre. Per a més informació consulteu el lloc web: www.abacat.cat

  Botigueta de Marmitaco:

  Amb l’inici de temporada i amb les festes de Nadal a prop molts jugadors busquen renovar el seu material, nosaltres ja estem enllestint les comandes per a reforçar el estoc. Si et cal un tac nou de Blackball o de snooker, fundes, maletins, sabatilles, boles, guixos, extensions, panyo de billar o qualsevol estri relacionat amb la pràctica del mateix contacta amb nosaltres, estalviaràs diners.

  III Open de snoker a Saragossa:

  Els amics del club Free Ball organitzen el tercer Open de snooker amb moltes ganes i bon criteri, una bona oportunitat de fer una escapadeta no massa muny i coincidir amb el bo i millor de la península, no t’ho perdis si pots que ara encara queden places, aquí tens el cartell:

  Salut, bones partides i bons breaks!

  Catalonia Pool Festival 2016

  Ja ho tenim aquí, del 2 al 8 d’octubre arriba el desitjat festival. En la sisena edició hi ha cinquanta jugadors catalans inscrits.

  Si encara no ho has fet hi ets a temps pels pèls, aquí tens les instruccions: http://cataloniapoolfestival.com/intro-cat . Pels ja inscrits recordar-vos que us esperem diumenge de 12 a 14h per a omplir de nou el formulari d’inscripció confirmant les competicions que voleu jugar. Els catalans som un 30% dels inscrits, per darrera dels anglesos i per davant dels escocesos. També hi trobareu una desena de jugadors francesos de primer nivell i un grapat de jugadors d’altres països, destaca sobretot en Mark Woods provinent d’Austràlia. El festival s’ha fet gran i ja és conegut arreu, si podem mantenir una assistència de jugadors locals com la d’aquest any tindrem festival durant anys. En aquesta edició estrenem 7 taules Optima, a més de les 5 de l’any passat i 4 taules Sam, també disposarem de dues taules més en la zona de bar. Arribem fins les 18 taules enguany i més novetats ara que coneixem millor l’hotel. Si pots treu el cap avisant prèviament, el festival es celebra en un lloc privat, cal recordar-ho.

  Si no pots venir ho pots seguir via live streaming a través del web del festival: www.cataloniapoolfestival.com i https://www.facebook.com/cataloniapoolfest

  Superlliga 2016

  Amb la jornada 8 ja disputada tenim la classificació fins la 7, la d’equips: http://www.marmitaco.cat/index.php?option=com_resultatequips2016 Individual: http://www.marmitaco.cat/index.php?option=com_resultatindi2016

  La jornada 10 no es disputa fins el 19 d’octubre, son molts els jugadors que entre CPF i Mundial seran fora a primers d’octubre, podeu aprofitar per a disputar amistosos o avançar alguna jornada prop de Nadal, es poden avançar jornades sempre.

  Mundial de Killarney:

  Hola i adéu, tot tornant del CPF marxem cap a Irlanda, en el preciós entorn de Killarney es disputa el campionat del mon de Blackball. Catalunya hi serà present amb quatre equips, junior (- 23), sènior (+40), màster (+50) i l’equip A de sis jugadors, només ens falta L’equip de noies que finalment no s’ha pogut completar per manca de disponibilitat .

  Tots quatre equips han fet una jornada de stage a www.blackballfarm.com i encaren la nova aventura amb moltes ganes i il·lusió, aquí podeu veure la feina que se’ls hi ha girat a cadascun d’ells: http://www.eba-pool.org/2016/09/world-championship-entries.html . Tota la informació de la temporada d’Abacat amb els resultats finals en totes les categories i divisions la podeu trobar al seu lloc web: www.abacat.cat , allí també podreu seguir les novetats i resultats d’Irlanda.

  Si prefereixes que no t’expliquin batalletes i prefereixes viure-les ja et pots inscriure en la nova temporada d’Abacat enviant un correu a l’associació aquí: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la , es vol començar la temporada just tornant del mundial.

  Marmitaco, nova pàgina a facebook:

  Per tal de reunir en una sola pàgina les informacions de Lliga Individual, Superlliga per equips, Catalonia Pool Festival, novetats i ofertes en productes billarístics i continguts freakies.

  Només has de clicar m’agrada a la pàgina Marmitaco a fcbk i ja ets dins: https://www.facebook.com/Marmitaco-324695827874590/

  Lliurament de trofeus Superlliga 2016:

  Dijous 22 vam celebrar el lliurament de trofeus de la Superlliga 2015 just abans del CPF 16, on els dos primers equips van classificats. Aquí tens les fotos de l’esdeveniment: www.marmitaco.com

  Tots els trofeus es coneixien d’avant mà menys els de jugador revelació, lliurats a la Raquel San Roman, Ismael Asensio, Pau Jover i Roger Roig. El trofeig al jugador més regular de la lliga ha passat a anomenar-se memorial Emili Sánchez “Barri”, en honor de qui fou un dels pioners d’aquesta modalitat, entusiasta del mateix i fins l’any passat, jugador i capità d’un equip de Superlliga.

  També es va donar a conèixer el projecte Emili Sánchez “Barri” de suport al billar base, que amb el vistiplau i col·laboració dels seus fills vol donar un impuls als més joves practicants d’aquest esport. De forma coordinada amb Abacat que ja fa molt bona feina en favor dels juniors, pretén ajudar a desenvolupar iniciatives com fer classes de billar als més menuts o fins i tot ajudar a projectar a algun jove jugador amb possibilitats i pocs recursos. Tant sols hi hem posat la primera pedra i el projecte és obert a les idees, consells i col·laboracions de tothom. Continuar fent en definitiva, el què l’Emili va fer amb molts jugadors.

  Snooker:

  Comença la temporada de Lase, lliga ibèrica de snooker.

  La millor competició de snooker de la temporada comença ara, arriba la desena edició d’aquesta competició on participen clubs i jugadors de tota la península. Obert a tothom i amb 60€ d’inscripció, 30€ si ets noia o menor i on tots els recursos reverteixen en el propi jugador en forma de premis, ajudes per a desplaçament i trofeus.

  A Catalunya hi ha quatre locals confirmats de moment: CB Monforte i La Centena a Barcelona, Privat Pool a Vilafranca de Penedès i BlackballFarm a Carme. Cal contactar i consultar la disponibilitat a cada local, doncs son entitats privades. La competició en si consta de 7 jornades d’un enfrontament mensual a tres guanyades. També es disputen dos tornejos de KO directe durant la temporada, els punts aconseguits et permeten classificar-te per la següent fase o quedar eliminat. Set mesos de competició amb un partit i mig al mes, i si et classifiques un o dos caps de setmana al maig/juny. Tota la informació sobre Lase la trobaràs al seu lloc web http://lasesnooker.com/110-empieza-la-temporada-2016-2017 . Les inscripcions cal formalitzar-les abans del 15 d’octubre, al loro!

  El grup de facebook de Lase: https://www.facebook.com/liga.lase.snooker

  Bones i emocionants partides a tothom!

  El primer que et cal fer és comprovar les dates, el festival arrenca diumenge 2 fins dissabte 8 d’octubre, un cop consultat amb la feina, la parella i el gos ja pots fer la reserva tranquil·lament.

  La segona part és fer la reserva de l’hotel, només és valida si es realitza a través de la web pròpia, l’enllaç és aquest: http://www.palaspineda.com/ , poses les dates d’entrada i sortida i el codi promocional que et farà estalviar uns bons calerons, cal posar poolfestival així tot junt per a gaudir dels descomptes, tries l’habitació que et convingui i ja ho tens fet, uns dies més tard l’hotel et carregarà 50€ de paga i senyal no retornable per persona, la resta ho pagues quan arribis a l’hotel el dia 2. Com a referència el preu per persona en una habitació doble amb esmorzar és de 244’40€ per les sis nits, també pots agafar mitja pensió o pensió completa si vols.

  No sembla complicat oi, doncs el que et queda és encara més senzill, cal omplir el formulari en la web del festival: www.cataloniapoolfestival.com indicant en quines competicions vols jugar, els preus de les inscripcions els tens reflectits al mateix web a l’apartat comps, i el formulari és aquest: http://www.cataloniapoolfestival.com/registration/other-countries

  Un cop fets aquests senzills passos en cinc minuts ja pots fer la migdiada fins l’octubre, ja ets dins, l’any passat vàrem estrenar ubicació i tothom va estar molt content, aquest any millorarem les prestacions amb la experiència anterior i pot ser èpic, jo de tu no m’ho perdria.

  Pots seguir l’actualitat del festival en el grup de facebook següent: https://www.facebook.com/cataloniapoolfest/