Superlliga Vallesana:

Volíem començar la lliga durant el mes de Juny, però a dia d’avui tenim 24 equips ja fets i molts jugadors solts per tot arreu, deixem una setmana més de temps fins el divendres 21 de juny per a tancar la inscripció d’equips, esperem poder formar més equips deixant uns dies més. La Superlliga començarà amb tota seguretat el dimecres 3 de Juliol.

Els jugadors que canvien de categoria respecte a l’any passat ja estan publicats al lloc web, consulta-ho aquí.

Les bases de concurs no canvien en res important, tant sols unes petites correccions que comunicarem als capitans quan sabrem qui són, podeu fer un cop d’ull a les bases de l’any passat per a saber com funciona tot, a dia d’avui han confirmat els següents equips: Pool Rubí, Kafka 7´2, The Stags, Consell de Mestre, Pool Dogs 1921, Touching Balls, Crazy Balls, Free Damm Pool, Chupingo, Co. Pool Amos, El Ciervo, Kalimist, Golden Pool, Yes I do, Pool Runners, Pooltergeist, Bar Diego, El Castell, Bar Trebol, Vamos Pahí, 7 i la Negra i Sistematick’s.

Falta confirmar si fan equip Ca la Montse, La Repu, Monforte, Mobi i Santafe Pool i potser altres si ens avisen a temps. Els equips ja formats ens poden enviar si no ho han fet encara el nom de l’equip, capità i la llista de jugadors amb la seva categoria.

Reunió de jugadors sense equip per la Superlliga

Aquells que voleu jugar i no teniu equip podeu venir el dilluns 17 a les 21h al Kafka, passeig de la Plaça Major, 57 de SBD, farem una reunió per a veure si podem ajuntar grups de jugadors amb ganes de participar, si no pots venir ens ho dius i també mirarem de trobar-te equip, dimarts a les 21:30h també farem una reunió a la República per mirar de fer un segon equip a la casa.

Superlliga Catalana

Hem ajornat l’inici d’aquesta competició doncs no hi havia quòrum suficient, al no arribar als catorze equips requerits la competició era inviable en els paràmetres plantejats, seguirem treballant en la seva difusió i més endavant ho tornarem a provar.

Lliurament de trofeus Superlligues 2011 i 2012

Estem buscant la data propícia en el mes de Juliol per a fer aquest acte, quan tinguem clara la data i el lloc us ho farem saber, així com la relació de jugadors i equips que recullen premi, també farem varis sortejos de tacs i fundes entre tots els que hi heu participat.

Cada dijous campionat al Mil921

A les 21h, 5€ d’inscripció i 30€ afegits per la casa amb un mínim de 8 jugadors i 50€ afegits amb 12 jugadors, premis pels 4 primers, ctra. de Molins de Rei, 212 SBD.

Inauguració del NSQ Sant Quirze:

Al costat de l’antic APB, on hi havia el WOK xinès s’inaugura el dia 28 a les 21h aquesta nova sala amb una taula de snooker i 4 de Blackball, esperem poder-ho celebrar durant molts anys.

Bruc Blackball: Encara queda alguna plaça vacant per aquest petit festival que es vol establir anualment, un intensiu de billar en un entorn fantàstic i uns premis que estan molt bé, en bona companyia i fins i tot jugadors forans, no t’ho perdis!

I un d’aquells vídeos que tant agraden als fabricants de panyo, fins aviat.

Després d’anys de donar-li voltes arriba el moment de fer un pas endavant i engegar una competició per equips oberta a tots els clubs i locals de Catalunya. La Superlliga Catalana neix per a omplir un vuit existent des de fa anys, tenir una competició per equips que arribi a tot arreu, la idea és començar-la a primers de Juny si assolim un mínim de 14 equips, en cas de no arribar a aquest nombre el projecte quedarà aplaçat durant un any, també a mitjans de Juny començarà la Superlliga Vallesana que continuarà en el format actual.

La Competició a grans trets:

Dividirem els equips en dos grups, nord i sud per a afavorir que els desplaçaments no siguin molt llargs; A grans trets això és Bages, Vic i Girona a la zona nord i Vallès, Baix Llobregat , Penedès i Lleida a la zona sud, tot això està en fase d’estudi i estem tenint en compte les zones que han mostrat interès, altres poden afegir-se si hi volen participar. Cal tenir una taula en bon estat i de 6 a 8 jugadors per a fer equip, els detalls sobre la composició dels equips queden explicats més endavant.

Quin dia es juga?

El dia de joc establert és dimarts ja que cap altre lliga coincideix, tanmateix els partits no es juguen cada setmana sinó cada dues setmanes, això fa que només es disputin dos enfrontaments al mes, un a casa i un desplaçament. La idea és alleugerir al màxim les distàncies que de ben segur caldrà fer per a jugar.

Els partits es poden disputar qualsevol dia dins de la quinzena corresponent, cal que els capitans es posin d’acord en la data. Tots els equips poden deixar dos partits durant la lliga per disputar, ja sigui per la distància o per falta d’acord en la data i jugar-los en una sala gran en diumenge, en una sala i data per determinar.

Això es podrà fer en només dos partits durant la lliga i un equip pot entregar el resultat, o sigui no disputar un partit durant la lliga però cap més doncs si s’entreguen dos partits l’equip serà desqualificat de la competició, tothom ha de tenir clar d’entada que hi ha desplaçaments i no volem equips que “regalin” els punts per a no moure’s de casa, per això posem aquesta norma.

Sistema de competició:

És un format de lliga en dos grups i play off final on tots els equips es classifiquen, s’ordena el quadrant en funció de la classificació generada en la lliga. Els partits els disputen quatre jugadors de cada equip i juguen una partida contra cada un dels rivals, això vol dir 16 partides i possibilitat d’empat final. Les actes es transmeten telemàticament a la zona de capitans del lloc web i ambdós capitans la validen, això es pot fer des d’un mòbil tal com s’acaba el partit i permet actualitzar la classificació dels equips i generar una estadística individual de cada jugador.

Composició dels equips:

Volem que els equips siguin competitius però no deixarem fer equips només amb jugadors mestres, així aprofitarem les categories que ja utilitzem en la Superlliga Vallesana, on tenim gairebé 250 jugadors censats com a referència, ja ubicarem a la resta de jugadors a la seva categoria amb el vostre ajut. Llavors tenim jugadors Mestres (4 punts), Experts (3 p.), Promeses (2 p.) i Novells (1 p.), establim un límit de dos jugadors mestres per equip com a màxim en la confecció de l’equip, a l’hora de jugar es poden alinear ambdós mestres en cas de tenir-los, però cal compensar amb la resta de jugadors per no superar mai els 11 punts en una alineació, tres exemples:

Ex. 1er: 2 Mestres (4+4 p.) + 1 Promesa (2 p.) i 1 Novell (1 p.) = 11 punts.

Ex 2on: 3 Experts (3+3+3 p.) + 1 Promesa (2 p.) = 11 punts.

Ex. 3er: 1 Mestre (4 p.) + 1 Expert (3 p.) + 2 Promeses = 11 punts.

D’aquesta manera ens assegurem que no hi pot haver concentració de ”cracks” en uns pocs equips i podem garantir que tindrà emoció fins última hora.

Partits mínims a disputar per a optar als premis:

Aquesta fórmula l’hem utilitzat a la Superlliga Vallesana des de fa uns anys i obliga als equips a fer rotacions de manera que no sempre juguin els mateixos, per a tenir dret als premis individuals i per equips cal jugar la meitat dels partits de lliga, així si un equip de vuit jugadors reparteix els enfrontaments equitativament tots tenen dret a premi, amb 14 equips i dos grups la meitat dels partits són 6.

Inscripcions:

Cada jugador abona una inscripció de 30€ per participar i cada local abona 100€ per a inscriure un equip, cal liquidar l’import d’aquestes inscripcions abans de jugar el primer partit de lliga.

Els premis:

Seran anunciats abans de l’inici de la competició quan sabrem quants equips hi participen, amb 14 equips el primer classificat del play off obtindrà plaça pel Catalonia Pool Festival 2014 i el segon un premi de consolació encara per determinar, també tindran premi els primers classificats individualment de cada nivell. Trofeus pel primer equip de cada grup i els dos finalistes de la fase final.

Resta dir que queden serrells per definir en aquesta nova competició però en línies generals s’entén la finalitat de la mateixa, la intenció és dotar al col·lectiu d’una nova competició, amb un ull posat en les zones sovint disperses on es practica el Blackball a Catalunya que per si mateixes no poden articular una competició en la seva zona doncs no són prou jugadors per a fer-ho.

Espero que us agradi la idea i la podem portar a terme durant molts anys.

Per més info consulta el lloc web: www.cataloniapoolfestival.com

Catalonia Pool Festival 2013:

No he volgut esverar el galliner fins després de les finals de Superlliga, conscient de que molts esperàveu aconseguir el passaport pel CPF en les finals, ara que les finals ja s’han jugat i ja sabem qui es classifica, us explico la situació en que es troba el festival. Amb molta satisfacció us puc dir que la tercera edició penjarà el cartell de complert mesos abans del seu inici, el bon nom que la competició ha anat adquirint fa que a hores d’ara quedin poques places vacants, en aquest article us explico què cal fer per a apuntar-vos i si ja ho teniu ben clar, no espereu a demà per a fer-ho.

El món del Blackball estarà pendent durant una setmana del que passa a Salou, on tindrem el privilegi d’acollir els millors especialistes del món, a banda dels 40 jugadors sud-africans que hi assistiran, són molts els jugadors de primera línia que han confirmat la seva assistència, me’n deixaré molts però alguns que us poden semblar familiars són: Ross Mciness, Pat O’kane, Paul Coldrick, Scott Gillespie, Jordan Shepherd, Jack Whelan, Yann Henrion, Phil Hoskins, Pat Holtz, Scott Ross, Craig Marsh, Andy Lucas, Jimmy Carney i molts més. Les noies també estareu entretingudes amb les Claire Dempster, Yvonne Ewing, Michaela Tabb o Amanda Watson. Encara ens falta la llista de Sudàfrica, Marroc i altres però fins i tot tindrem alguna jugadora de Islàndia, en definitiva hi haurà gent de més països que en un mundial de Blackball.

Hem establert un límit de 256 jugadors per tal de poder oferir un festival amb garanties sense deixar de banda la familiaritat que ha distingit les edicions precedents, ara mateix ja hem superat el llindar de les 200 places i això fa que sigui molt complicat apuntar-se a última hora, com heu pogut fer altres anys.

Què he de fer per a apuntar-me?

Molt senzill, primerament decidir si dormiràs sol o acompanyat i amb qui, si ja tens clar això ja pots fer la reserva de l’hotel des de diumenge 6 a dissabte 12 directament al lloc web de l’hotel Casablanca Playa, aquí ho tens: casablancaplayahotelsalou.com , és important fer la reserva directament aquí doncs si ho fas per booking.com per exemple et surt molt més car, si ja ho has fet a través d’una altre web ho pots anular i tornar a entrar-ho en aquesta web. El preu de l’hotel és de 231€ per persona sis nits en habitació doble, inclou l’esmorzar. L’Hotel no et cobrarà res fins el dia que arribis, però et demana les dades de la targeta, un cop reservat l’hotel has d’entrar al lloc web del festival www.cataloniapoolfestival.com i anar a l’apartat Registration, llavors selecciones “other countries” i efectivament ho trobes tot en anglès, estic segur que no tindràs problema en entendre tots els camps que cal omplir i si tens dubtes em truques, també et demana quines competicions vols jugar, posa les que creguis però això serà revisat quan arribis el dia 5 a Salou, pot ser que vulguis jugar parelles mixtes però no tinguis la teva parella encara, per això es revisarà abans de començar.

Fent aquests dos senzills passos en tres minuts davant d’un ordinador ja tens la plaça reservada, fàcil no? Doncs de tant fàcil com és et demanarem més endavant que facis un ingrés per l’import de les inscripcions, ens volem assegurar que ho tens clar i no volem que a última hora algú digui que no pot venir després d’haver refusat gent que volia atendre la competició.

Aclariment sobre les competicions:

En el mateix lloc web hi trobaràs un apartat que es diu Comps (competicions), en aquest apartat s’expliquen els premis totals de cada competició, hi ha varis canvis respecte a l’any passat, totes les noies allotjades a l’hotel (residents) no paguen les inscripcions dels dos Opens, els dos Opens també són una novetat respecte a l’any anterior.

També si tens de 40 a 45 anys pots jugar els sèniors, tot i que al lloc web posa que és per a majors de 45 els jugadors catalans ens hi podem apuntar, aquesta limitació està pensada pels bestiotes britànics de quaranta i pocs anys, però nosaltres ho podrem jugar tranquil·lament.

I penso que no em deixo res important, no cal que us digui que personalment aquesta edició del festival és un somni fet realitat, des del principi l’objectiu era fer quelcom atractiu per a copsar l’atenció dels millors especialistes i així poder-los tenir entre nosaltres durant uns dies, jugar amb ells, veure’ls jugar i conviure-hi, amb tot el que això suposa pels que comencen a jugar a casa nostre. Ara però el festival ha esdevingut un fenomen global i aquest any els catalans serem tan sols un 30% dels assistents, són molts els motius que ho han fet possible però un dels principals és el nostre tarannà, malgrat el nivell molt deficient d’anglès que tenim, ens hem entès sempre bé amb tothom i això es valora molt.

Gràcies a tots els que ens heu ajudat i fet confiança per a fer-lo créixer i si podeu no us perdeu el d’aquest any, podria ser el millor festival de tots els temps.

I un vídeo per anar fent boca, la meitat dels que hi surten ja estan registrats: