Calendari d’Abacat temporada 2014

 

Per fi comença la temporada oficial i ara ja en tenim les dates, el diumenge vinent dia 19 es juga la primera prova de segona categoria al Vic Pool i el dia 26 debuten els sèniors i les noies, al final del correu tens el calendari de tota la temporada, també el pots trobar junt amb els projectes esportius de cada categoria i divisió al lloc web de l’associació: www.abacat.cat .

Ara fa set anys que va començar l’aventura d’Abacat amb el propòsit d’enviar el màxim nombre possible d’equips a competir en esdeveniments internacionals, mundials i europeus. En aquest temps s’han produït 99 internacionalitats que corresponen a 53 jugadors i jugadores diferents, enguany tenim l’objectiu d’atendre el campionat del món a Perth (Escòcia) del 26 d’octubre a l’1 de novembre.

El nostre propòsit és el d’enviar un equip A que surt de Divisió d’Honor, un equip de noies, un de sèniors (+40 anys), un de Màsters (+50 anys) i si podem un de juniors. Les divisions de Primera i Segona no atorguen places per al Mundial però si poden fer-ho per a l’europeu que cada any es celebra a Bridlington el mes d’abril, en aquestes dues divisions els premis poden ser PABS acumulables per a viatjar o premis en metàl·lic a final de temporada.

Abacat funciona gràcies a l’aportació voluntària de més d’una vintena de jugadors que hi dediquen el seu temps, diners i recursos de forma altruista i desinteressada així com dels locals que hi col·laboren, que son gairebé tots els de Catalunya, l’organització està oberta a tots els jugadors i totes les sales que hi vulguin participar, per a més informació sobre la competició de referència a Catalunya visita el lloc web www.abacat.cat o envia un correu per a inscriure’t o aclarir qualsevol dubte aquí Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Descarregar el calendari

Superlliga 2013

 

Amb la classificació ja actualitzada fins la jornada 20, molts equips encara tenen pendent la jornada 21 que calia jugar abans del dia 8 de gener, deixem una mica més de marge fins el dia 21 per entrar l’acta. Pots consultar la classificació per equips aquí, I la classificació individual aquí: Una vegada establert el calendari oficial ja tenim les dates per les finals de la Superlliga, es celebraran el cap de setmana del 5 i 6 d’Abril, us informarem més endavant dels detalls.

Salut i bones partides, ens trobem a la taula.

Campionat del mon a Escòcia

Ja sabem on aniran a competir els equips d’Abacat aquest any, per primer cop el mundial es celebrarà a Escòcia i a partir de Gener comença la temporada amb l’objectiu de poder formar el màxim d’equips: Men A, noies, sèniors (+40), màsters (+50) i si es pot també de juniors (-23).

L’esdeveniment s’enregistrarà i serà emès posteriorment per Sky Sports, els jugadors catalans serem molt ben rebuts a Escòcia, si no et vols perdre aquesta oportunitat ja pots enviar un correu a Abacat per que t’hi apuntin a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la , més informació al lloc web www.abacat.cat.

Superlliga 2013

Ja hem arribat a la jornada 20 i fins passat Reis no tenim la 22, abans del 8 de Gener cal disputar la jornada 21 doncs encadenem tres dimecres festius de forma consecutiva, en el grup A els Pool Runners són líders invictes seguits dels Consell de Mestre i Speak Pool.

En el grup B tres equips de Rubí encapçalen la classificació: Born to Pool, Pool Rubí i Golden Pool, aquí ho tens.

Individualment la classificació la encapçala en Jonathan Leal, seguit de David Ureña.

Lliga Individual 2014

El retrat del vigent campió Lluís Cubero encara s’està fent però tal com estigui acabat començarem aquesta competició, qualsevol local de Catalunya amb una taula de Blackball i un mínim de 8 jugadors hi pot participar, us enviarem un dossier especial sobre la competició just abans de començar-la, esperem assolir un rècord de participació doncs molts locals nous han mostrat interès en fer grup, aviat tindràs els detalls.

Campionat de Reis al Mil 21

Dilluns 6 de gener a partir de les 11h, limitat a 32 jugadors, 10€ de inscripció i regal per a tots els participants, campionat sense handicap a 4 partides guanyades fins a quarts, semifinals a 5 i final a 6 guanyades. 200€ pel primer, 100€ pel segon i 50€ als semifinalistes.

Per a apuntar-te cal contactar directament amb en Joan Marminyà, no cal pagar per avançat però si falles no et deixarem apuntar més, 2 jugadors reserves per si algú falla i sorteig a les 10:30h el mateix dia.

Cada dijous campionat al Mil21

A les 21 hores comença, cal ser-hi present o avisar abans si arribes una mica tard, 5€ de inscripció i 30€ afegits als premis amb 8 jugadors, 40€ amb 12 i 50€ afegits amb 16, premis pels 4 primers.

Tots els divendres campionat al NSQ

A les 21 hores comença, hem avançat l’hora d’inici per l’èxit de participació. Cal ser-hi present o avisar abans si arribes una mica tard, 5€ de inscripció i 30€ afegits als premis amb 8 jugadors, 40€ amb 12 i 50€ afegits amb 16, premis pels 4 primers. A més també pots decidir no cobrar el premi i guardar-lo pel proper Catalonia Pool Festival.

Campionat de la Marató

Acabem l’any amb dues propostes solidàries, dissabte 28 de desembre al NSQ Sant Quirze farem el campionat de la Marató, per novè any consecutiu posarem el nostre granet de sorra, enguany en favor de la recerca contra les malalties neurogeneratives. No hem pogut programar-ho abans per la multitud de competicions de Nadal, la Marató però recull fons fins el març del 2014, aquesta és la proposta: A les 16h campionat de Blackball a dues partides guanyades, 5€ de inscripció i un sopar de 25€ per a dues persones en el mateix NSQ de premi.

Paral·lelament en farem un altre de speed pool, a partir de les 16h fins les 17:30 exclusiu per a novells, de 17:30 a 19h novells i experts, de 19h a 20:30h tots els jugadors menys els mestres i de 20:30h a 22h tots els jugadors. Es paguen 5€ per a fer tres intents i a les 22h qui faci el millor temps s’endú un tac, tot el que es recapti en ambdues competicions va per la Marató.

Campionat solidari a la sala Versus

Diumenge 29 de desembre, aquest és un campionat de billar americà però això no és important, perquè de fet ja està complert amb 64 jugadors i suplents. Gràcies a la fantàstica iniciativa d’en Javi López, la Dolors López i la sala Versus entre d’altres es recolliran fons i joguines per als nens hospitalitzats a Sant Joan de Déu.

T’envio la informació per si vols col·laborar-hi d’alguna manera, aquí tens un document explicatiu amb els detalls: https://drive.google.com/file/d/0B71eP-Bh4joQSFFaQWdNVUVETGs/edit?usp=sharing .

Bones festes a tots i totes, i molt bon any nou, ple de tacades i solidaritat.

CPF 2013

La tercera edició del festival va ser, en paraules dels que van assistir-hi, sensacional i millor que les anteriors, fa una mica de vergonya dir-ho però una quarantena de jugadors catalans i els més de cent provinents d’una dotzena de països van passar una molt bona setmana de billar, solet, festeta i molts riures. En el pla esportiu els millors van ser en Pat Holtz, Phil Harrison, Ross McInnes, Ronan McArthy i Kirsty Lee Davies que va guanyar la final de noies en 20 minuts (6-0).

Dels nostres en Jonathan González va ser finalista en juniors i en Marcos Troya va triomfar amb el seu equip de tres on en David Pérez també va ser finalista. Podeu trobar els vídeos de les finals i altres partits interessants al canal de vídeo de Blackball Farm.

L’organització en general va millorar gràcies a l’experiència anterior i les noves incorporacions del staff, fruit d’això la pàgina de facebook del festival va registrar 27.000 visites de perfils diferents en la setmana posterior, molt bona feina d’en Vicens i en Xavi Aguilar traient molt de suc tecnològic, gràcies a l’esforç de molts hem consolidat l’esdeveniment en el calendari mundial i en podem estar molt satisfets, som la destinació preferida per a jugadors de tot el món i ja estem preparant l’edició 2014, properament t’explicarem els detalls però pots anar pintant la segona setmana d’octubre de 2014 en vermell.

Superlliga 2013

Hem fet un pas endavant amb la classificació de la lliga, pots consultar aquí la classificació dels equips i la individual.

Estem insistint molt als capitans per tal de que les actes s’entrin la mateixa nit del partit i que es comparteixi el password entre varis jugadors per a agilitzar-ho. Si voleu ajornar algun partit ho podeu fer però proposant la data d’entrada, com a molt tard es pot ajornar una setmana i passar el resultat en dues, a partir d’ara si un equip tarda més de quinze dies apuntarem 0 punts a l’equip que l’ha ajornat, així podrem tenir les classificacions ben actualitzades.

Fotos del lliurament de trofeus

Ja les tens penjades i n’hi ha de molt guapes, tenen molta resolució i les podeu baixar fàcilment.

Reunió d’Abacat al Hotel del Bruc

Aquest diumenge Abacat celebra una reunió a El Bruc a partir de les 13h, es farà una breu explicació del camí fet durant 7 anys, seguit de les preguntes que qualsevol vulgui fer i dinarem a les 3 en un bufet lliure de collons x 10€ els que han jugat i 18€ els que no han jugat encara, Abacat paga la diferència. Després de dinar farem una pluja de idees sobre com millorar el que tenim.

Busquem refrescar els objectius i buscar gent que col•labori, ja sigui jugant com fent feina, ens cal confirmar qui ve a dinar ben aviat, ho pots fer enviant un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la , és una jornada lúdica i festiva alhora que pot ser molt adient per als que volen conèixer l’associació, el seu funcionament i els seus objectius.

Cada dijous campionat al Mil21

A les 21 hores comença, cal ser-hi present o avisar abans si arribes una mica tard, 5€ de inscripció i 30€ afegits als premis amb 8 jugadors i 50€ afegits amb 12, premis pels 4 primers.

Les taules del Mil21 han estat entapissades de nou fa quinze dies i reubicades per tal de poder jugar amb tota la comoditat, van molt bé i es juga molt a gust.

Tots els divendres campionat al NSQ

A les 21’30 hores comença, cal ser-hi present o avisar abans si arribes una mica tard, 5€ de inscripció i 30€ afegits als premis amb 8 jugadors i 50€ afegits amb 16, premis pels 4 primers. A més també pots decidir no cobrar el premi i guardar-lo pel proper Catalonia Pool Festival 2014, d’aquesta manera quan arribi el moment no et costarà tant poder assistir-hi, ja ho veuen.

Superlliga Vallesana

El 18 de setembre es reprèn la competició en la jornada 7, les jornades 5 i 6 han d’estar ja jugades aquell dia, abans d’això tots els 30 capitans ja tindreu el password de l’equip i podrem començar a veure classificacions, a partir de la jornada 7 cal que es trametin les actes el mateix dia de partit o l’endemà com a molt tard, disculpeu que em faci pesat però algun any ho aconseguirem. Varis equips busquen reforços i si algú té ganes de jugar encara hi és a temps, el llistat provisional de jugadors el podeu consultar aquí.

Inici de temporada d’Abacat

L’associació catalana de Blackball és a punt de començar la nova temporada, des del 2006 i de forma ininterrompuda és l’encarregada de classificar pels esdeveniments oficials europeus i mundials, més de 80 jugadors i jugadores han assolit la fita de classificar-se a través de les divisions: Segona, Primera i Divisió d’Honor i les categories: Noies, Sènior i Junior. Aquesta feina la fan uns quants jugadors que de forma voluntària es presten per a tasques determinades i es responsabilitzen de dur-les a terme. L’associació és oberta a tots els jugadors i locals de Catalunya i reverteix tot el que genera en enviar el màxim possible de jugadors a competir en els esdeveniments oficials de cada any.

Actualment l’associació es troba en una cruïlla doncs la junta anterior va plegar a final de temporada passada per tal de trobar un relleu, aquest relleu s’està configurant amb jugadors que ja s’estan organitzant, però si vols col·laborar-hi només cal que ho diguis i segur que et donen feina, envia un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la , no cal dir que si vols rebre informació o confirmar que hi participaràs aquesta temporada envies un correu a la mateixa adreça i t’avisaran abans de l’inici de la competició, si t’agrada aquest joc i vols competir amb els millors ja saps on has d’anar, allà ens trobarem.www.abacat.cat

Festa major de Sabadell, Abacat a les barraques

A més de fer competicions, loteria i merchandising per a recaptar diners Abacat també té presència a les barraques de festa major de Sabadell, del 6 al 9 de setembre els billaristes tenen un bon lloc on anar de festeta a la barraca que molt fàcilment reconeixereu, els beneficis que genera també es destinen a tot el col·lectiu, vine a passar-ho bé. (barraques entre c/ Creueta i c/ Sant Josep SBD).

Lliurament de trofeus Superlliga 2011/12

Ja vam anunciar que aquesta entrega es faria just abans del CPF 2013, on molts dels que recolliran trofeus aniran classificats. Això serà el proper dijous 26 de setembre al NSQ Sant Quirze, c/Miquel Crusafont, 10 Sant Quirze del Vallès. Aquest dia lliurarem els trofeus dels tres primers classificats de cada grup de lliga, a més dels semifinalistes i finalistes de la fase final, també al primers jugadors de la classificació individual, primera noia i primer novell de cadascuna de les dues edicions. A més tindrem un detall amb els jugadors revelació de cada temporada, farem sortejos de tacs, fundes i boles entre tots els que heu participat i moltes sorpreses, una actuació musical i unes boles d’exhibició a càrrec d’un company molt estimat. També ens agradaria que els que heu estat pares recentment o esteu en procés de ser-ho ens porteu les vostres joietes per a presentar-les en societat, passarem una bona estona.

Catalonia Pool Festival 2013

Encara falta un mes pel festival i aquest any serem gairebé 200 els que hi participarem, d’aquests només uns 50 de catalans.

Aquí teniu una llista dels jugadors ja registrats on hi falta gent però no en tinc cap de més actualitzada, hi ha molts companys que m’han dit que vindrien però no s’han registrat encara, de moment hi són a temps.

Tots els que veniu cal que arribeu el diumenge 6 el més d’hora possible, tothom ha de passar pel registre per a assegurar a quines competicions vol participar, després farem els parlaments de benvinguda i la primera festeta de la setmana.

Dilluns dia 7 al migdia engegarem amb el primer open i més tard amb els equips de 3 jugadors, aquest any serà complicat apuntar-se a una sola competició tal com hem fet altres anys, vàries competicions comencen un dia i es van jugant durant els dies següents, si us voleu apuntar però cal que ens ho feu saber enviant un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

Val a dir que és un orgull veure com companys de joc vinguts de més de 13 països venen a casa nostre a gaudir d’una setmana de billar, això era impensable fa uns anys i gràcies a la bona feina feta tot el mon del Blackball mirarà a Salou durant aquests dies, us recomanem que si no podeu participar-hi com a mínim veniu a veure jugar als monstres, tot i que també ho podreu fer via live streaming a través del lloc web del festival: www.cataloniapoolfestival.com

Snooker

Comença una nova temporada de Lase

Després d’un petit relleu en l’organització Lase continua endavant, el format és el mateix de les darreres temporades, 60€ de inscripció, un enfrontament mensual a tres partides guanyades des del proper octubre fins a l’abril vinent i dos campionats a KO directe a 2 partides guanyades. Tot això suma punts i genera un rànquing on els primers classificats passen al play off de zona.

Ben aviat podreu consultar tota la informació sobre Lase en una pàgina web que encara estan preparant, si et vols apuntar hi ha varis clubs amb taula de snooker a Catalunya que esperem que participin, nosaltres ho farem al NSQ de Sant Quirze i cal estar apuntat abans del 26 de Setembre, data límit de inscripció.

Vídeos gentilesa de www.blackballfarm.com:

A veure si adivines quin d’aquests màquines vindrà el mes vinent a Salou

Bons breaks a tothom, fins aviat.

Superlliga Vallesana:

Volíem començar la lliga durant el mes de Juny, però a dia d’avui tenim 24 equips ja fets i molts jugadors solts per tot arreu, deixem una setmana més de temps fins el divendres 21 de juny per a tancar la inscripció d’equips, esperem poder formar més equips deixant uns dies més. La Superlliga començarà amb tota seguretat el dimecres 3 de Juliol.

Els jugadors que canvien de categoria respecte a l’any passat ja estan publicats al lloc web, consulta-ho aquí.

Les bases de concurs no canvien en res important, tant sols unes petites correccions que comunicarem als capitans quan sabrem qui són, podeu fer un cop d’ull a les bases de l’any passat per a saber com funciona tot, a dia d’avui han confirmat els següents equips: Pool Rubí, Kafka 7´2, The Stags, Consell de Mestre, Pool Dogs 1921, Touching Balls, Crazy Balls, Free Damm Pool, Chupingo, Co. Pool Amos, El Ciervo, Kalimist, Golden Pool, Yes I do, Pool Runners, Pooltergeist, Bar Diego, El Castell, Bar Trebol, Vamos Pahí, 7 i la Negra i Sistematick’s.

Falta confirmar si fan equip Ca la Montse, La Repu, Monforte, Mobi i Santafe Pool i potser altres si ens avisen a temps. Els equips ja formats ens poden enviar si no ho han fet encara el nom de l’equip, capità i la llista de jugadors amb la seva categoria.

Reunió de jugadors sense equip per la Superlliga

Aquells que voleu jugar i no teniu equip podeu venir el dilluns 17 a les 21h al Kafka, passeig de la Plaça Major, 57 de SBD, farem una reunió per a veure si podem ajuntar grups de jugadors amb ganes de participar, si no pots venir ens ho dius i també mirarem de trobar-te equip, dimarts a les 21:30h també farem una reunió a la República per mirar de fer un segon equip a la casa.

Superlliga Catalana

Hem ajornat l’inici d’aquesta competició doncs no hi havia quòrum suficient, al no arribar als catorze equips requerits la competició era inviable en els paràmetres plantejats, seguirem treballant en la seva difusió i més endavant ho tornarem a provar.

Lliurament de trofeus Superlligues 2011 i 2012

Estem buscant la data propícia en el mes de Juliol per a fer aquest acte, quan tinguem clara la data i el lloc us ho farem saber, així com la relació de jugadors i equips que recullen premi, també farem varis sortejos de tacs i fundes entre tots els que hi heu participat.

Cada dijous campionat al Mil921

A les 21h, 5€ d’inscripció i 30€ afegits per la casa amb un mínim de 8 jugadors i 50€ afegits amb 12 jugadors, premis pels 4 primers, ctra. de Molins de Rei, 212 SBD.

Inauguració del NSQ Sant Quirze:

Al costat de l’antic APB, on hi havia el WOK xinès s’inaugura el dia 28 a les 21h aquesta nova sala amb una taula de snooker i 4 de Blackball, esperem poder-ho celebrar durant molts anys.

Bruc Blackball: Encara queda alguna plaça vacant per aquest petit festival que es vol establir anualment, un intensiu de billar en un entorn fantàstic i uns premis que estan molt bé, en bona companyia i fins i tot jugadors forans, no t’ho perdis!

I un d’aquells vídeos que tant agraden als fabricants de panyo, fins aviat.

Després d’anys de donar-li voltes arriba el moment de fer un pas endavant i engegar una competició per equips oberta a tots els clubs i locals de Catalunya. La Superlliga Catalana neix per a omplir un vuit existent des de fa anys, tenir una competició per equips que arribi a tot arreu, la idea és començar-la a primers de Juny si assolim un mínim de 14 equips, en cas de no arribar a aquest nombre el projecte quedarà aplaçat durant un any, també a mitjans de Juny començarà la Superlliga Vallesana que continuarà en el format actual.

La Competició a grans trets:

Dividirem els equips en dos grups, nord i sud per a afavorir que els desplaçaments no siguin molt llargs; A grans trets això és Bages, Vic i Girona a la zona nord i Vallès, Baix Llobregat , Penedès i Lleida a la zona sud, tot això està en fase d’estudi i estem tenint en compte les zones que han mostrat interès, altres poden afegir-se si hi volen participar. Cal tenir una taula en bon estat i de 6 a 8 jugadors per a fer equip, els detalls sobre la composició dels equips queden explicats més endavant.

Quin dia es juga?

El dia de joc establert és dimarts ja que cap altre lliga coincideix, tanmateix els partits no es juguen cada setmana sinó cada dues setmanes, això fa que només es disputin dos enfrontaments al mes, un a casa i un desplaçament. La idea és alleugerir al màxim les distàncies que de ben segur caldrà fer per a jugar.

Els partits es poden disputar qualsevol dia dins de la quinzena corresponent, cal que els capitans es posin d’acord en la data. Tots els equips poden deixar dos partits durant la lliga per disputar, ja sigui per la distància o per falta d’acord en la data i jugar-los en una sala gran en diumenge, en una sala i data per determinar.

Això es podrà fer en només dos partits durant la lliga i un equip pot entregar el resultat, o sigui no disputar un partit durant la lliga però cap més doncs si s’entreguen dos partits l’equip serà desqualificat de la competició, tothom ha de tenir clar d’entada que hi ha desplaçaments i no volem equips que “regalin” els punts per a no moure’s de casa, per això posem aquesta norma.

Sistema de competició:

És un format de lliga en dos grups i play off final on tots els equips es classifiquen, s’ordena el quadrant en funció de la classificació generada en la lliga. Els partits els disputen quatre jugadors de cada equip i juguen una partida contra cada un dels rivals, això vol dir 16 partides i possibilitat d’empat final. Les actes es transmeten telemàticament a la zona de capitans del lloc web i ambdós capitans la validen, això es pot fer des d’un mòbil tal com s’acaba el partit i permet actualitzar la classificació dels equips i generar una estadística individual de cada jugador.

Composició dels equips:

Volem que els equips siguin competitius però no deixarem fer equips només amb jugadors mestres, així aprofitarem les categories que ja utilitzem en la Superlliga Vallesana, on tenim gairebé 250 jugadors censats com a referència, ja ubicarem a la resta de jugadors a la seva categoria amb el vostre ajut. Llavors tenim jugadors Mestres (4 punts), Experts (3 p.), Promeses (2 p.) i Novells (1 p.), establim un límit de dos jugadors mestres per equip com a màxim en la confecció de l’equip, a l’hora de jugar es poden alinear ambdós mestres en cas de tenir-los, però cal compensar amb la resta de jugadors per no superar mai els 11 punts en una alineació, tres exemples:

Ex. 1er: 2 Mestres (4+4 p.) + 1 Promesa (2 p.) i 1 Novell (1 p.) = 11 punts.

Ex 2on: 3 Experts (3+3+3 p.) + 1 Promesa (2 p.) = 11 punts.

Ex. 3er: 1 Mestre (4 p.) + 1 Expert (3 p.) + 2 Promeses = 11 punts.

D’aquesta manera ens assegurem que no hi pot haver concentració de ”cracks” en uns pocs equips i podem garantir que tindrà emoció fins última hora.

Partits mínims a disputar per a optar als premis:

Aquesta fórmula l’hem utilitzat a la Superlliga Vallesana des de fa uns anys i obliga als equips a fer rotacions de manera que no sempre juguin els mateixos, per a tenir dret als premis individuals i per equips cal jugar la meitat dels partits de lliga, així si un equip de vuit jugadors reparteix els enfrontaments equitativament tots tenen dret a premi, amb 14 equips i dos grups la meitat dels partits són 6.

Inscripcions:

Cada jugador abona una inscripció de 30€ per participar i cada local abona 100€ per a inscriure un equip, cal liquidar l’import d’aquestes inscripcions abans de jugar el primer partit de lliga.

Els premis:

Seran anunciats abans de l’inici de la competició quan sabrem quants equips hi participen, amb 14 equips el primer classificat del play off obtindrà plaça pel Catalonia Pool Festival 2014 i el segon un premi de consolació encara per determinar, també tindran premi els primers classificats individualment de cada nivell. Trofeus pel primer equip de cada grup i els dos finalistes de la fase final.

Resta dir que queden serrells per definir en aquesta nova competició però en línies generals s’entén la finalitat de la mateixa, la intenció és dotar al col·lectiu d’una nova competició, amb un ull posat en les zones sovint disperses on es practica el Blackball a Catalunya que per si mateixes no poden articular una competició en la seva zona doncs no són prou jugadors per a fer-ho.

Espero que us agradi la idea i la podem portar a terme durant molts anys.