A partir del 25 ja tindreu les carpetes, calendari, actes i tot plegat a tots els locals, molta sort a tots.

Les finals es van celebrar en el local de l’Espanyol i malgrat no haver pogut tenir el desplegament tecnològic d’altres cops van ser unes finals molts especials i amb molta calidesa i encant, va acabar guanyant el que s’ho està enduent tot últimament Lluís Cubero enfront d’un Aram Bernaus que segueix fent història en la competició al disputar la seva cinquena final de sis oportunitats, però més enllà dels guanyadors hi van passar moltes més coses, aquí en tens una breu repassada.

Dissabte

Ja saltaven guspires i la bomba del sorteig va emparellar a un motivadíssim David Palencia, nou divisió d’honor amb tot un campió del món com Roman Temporal, en Roman va entrar una mica tou i en David ho va aprofitar per a descavalcar-lo de les finals, també el jove jugador de Rubí Roberto Melero va mostrar la seva bona progressió guanyant a en Àlex Lleonart i un sorprenent Ramón Vílchez fent lo propi vers en Jose Manuel Vargas, jugador de la vella escola que va pagar els nervis d’una llarga inactivitat. També sorprenent per la rapidesa va ser el triomf per 3-0 d’en Daniel Font vers en Jose Antonio González, i d’un jugador fins ara desconegut però amb molt d’ofici com en Daniel Soler portant al seu terreny a en Gerard Castro fins a guanyar-lo. La campiona de Catalunya Laura Castelló va fer bones partides per a doblegar a en Xavi Aguilar de Lleida i en Gustau Garcia va fer un enfrontament rodó per a vèncer a en Xavi Gonzalez, aquest va ser un dels enfrontaments més complerts i de poder a poder del dissabte.

El clímax va arribar però a la taula A en el darrer enfrontament del dia on un jugador amb molta tradició en la competició com en Àlex Cebollero s’enfrontava al jugador més jove que mai ha participat a les finals, en Àxel Aliaño de només 12 anys va sorprendre a tots arribant a forçar la partida de desempat, ja en la partida bona va acabar amb una seqüència de les tres últimes boles de color i la negra, com es diu en aquests casos l’estadi es va enfonsar i l’aplaudiment va durar un parell de minuts, cal valorar també l’actitud impecable de l’Àlex Cebollero que després d’una derrota dolorosa no va posar cap tipus d’excusa i va animar al seu jove rival d’una manera extraordinària, d’això se’n diu saber estar i és propi d’un gran jugador de billar.

Diumenge

Ja amb només 32 jugadors van destacar en el camí cap a semifinals un altre debutant en la competició, que no en el joc com l’Esteve Dot que va cedir finalment amb en Francesc Cabanillas a vuitens, també en Daniel Soler altre cop fins a perdre amb en David Palencia, que també acabaria perdent per molt poc a quarts vers l’Aram Bernaus després de fer un campionat molt seriós. El petit Àxel va estar a punt de derrotar a en Joan Montllor però va fallar la negra en la partida definitiva, cal mimar a aquest jugador que té un talent obvi, la genètica hi ha fet molt i ara cal que l’experiència l’enriqueixi, sense pressa.

A quarts de final van caure en Joan Gasques vers David Pérez, Palència vers Bernaus, David

Ureña vers Cubero i Eloy Alonso amb en Cabanillas, l’Eloy va estar molt centrat durant tota la competició però li va faltar un plus en el seu darrer enfrontament.

La primera semifinal entre David Pérez i Aram Bernaus ja amb timing i arbitrada per en Xavi Aguilar va ser menys disputada del que es preveia, en David hi va arribar havent cedit una sola partida en tot el campionat, l’Aram però va demostrar perquè mitja sala estava decorada amb els seus retrats i es va imposar (5-1).

 

La segona semifinal arbitrada per la Laura Castelló enfrontava al vigent campió Lluís Cubero amb la revelació de les finals Francesc Cabanillas, provinent de Tarragona i jugador de billar americà desde fa molts anys, en Francesc li ha agafat gust a la bola petita i es va obrir camí en un quadrant ple d’entrebancs fins a semifinals, en Cubero però havia posat velocitat de creuer cap al seu tercer títol consecutiu i va demostrar, com ho fa gairebé sempre, el perquè és el millor jugador de l’actualitat (5-2).

La final va ser arbitrada per la Helena Martí per segon any consecutiu i va enfrontar a en Cubero, campió de les dues edicions precedents amb en Bernaus que l’ha guanyat en tres ocasions, després d’unes primeres partides de tanteig, en Cubero va anar sumant punts fruit de cada errada de l’Aram, que potser va jugar una mica precipitadament i no aconseguia portar les partides a bon port, és molt difícil tombar a un jugador que tot i renunciar a amagar-se sap molt bé on deixa la blanca en cada moment per si de cas falla, amb taula oberta no va fallar res i així va anar desgranant les partides fins a assolir el resultat final de 6-1. Caldrà veure en els següents anys qui desempata la igualada a tres que porten els dos finalistes, la feinada ara és d’en Jesús Led que ja no sabrà com retratar a en Cubero per tercer any consecutiu.

El sorteig del tac va somriure a en Raul Méndez, la de la taquera a en Jose Antonio González i el super tac amb funda a en Juan Bellido de Rubí, abans de lliurar els trofeus es va agrair la col·laboració d’una trentena llarga de persones que han prestat el seu temps, habilitats i esforç a crear molt bons records en tots els que hi van participar, l’any que ve en farem més.

Lliga Individual 2012:

 

Ja et pots inscriure en qualsevol dels següents 27 locals de tot Catalunya, fins al dia 20 d’abril encara es poden inscriure nous locals si ho demanen i fins al 25 d’abril et pots apuntar en qualsevol dels locals que hi participen.
Els requisits per a fer grup són tenir un mínim de 8 jugadors, el preu de la inscripció és de 12€ i el format de competició és el de lliga, tots contra tots a dues partides guanyades.
A cada local es decideix uns dies de joc preferent per a fer més senzill trobar-nos.
Si t’agraden les emocions fortes et pots inscriure al tradicional grup de la mort que aquest any es disputa a l’Espanyol de Sabadell.

 • SABADELL: Granja Picanyol: c/ Picanyol, 30, Kafka: Passeig de la plaça major, 57, Plural: c/ Marià Fortuny, 13, Bar Mobi: c/ Bonaigua, 18, La República: Plaça Vallès, 11, El Ciervo: c/ Viladomat, 26, Consell de Joves de Sabadell: c/ dels Emprius, 11, Chupingo: Crta. de Barcelona, 643, El Castell: c/ Passatge Pere Serra, 2, Bar La Festa: c/ Domènec i Muntaner, 10, L’Espanyol: c/ Rocafort, 30, Billares Bar Diego: c/ Andes, 6
 • TERRASSA: 2 + 2: c/ Doctor Salvà, 135, Sangalí: Voluntaris Olímpics, 103 Trebol: c/ Doctor Salvà, 130.
 • SANT QUIRZE DEL VALLÈS: APB: c/ Josep Cuatrecases i Arumí, 6
 • BARBERÀ DEL VALLÈS: Bar Manchego: c/ Poeta Maragall, 41
 • BARCELONA: CB Monforte: Plaça del Teatre, (Rambla), 27
 • RUBÍ: Santa Fe: c/ Platí, 27, Golden: Juan Ramón Jiménez, 16
 • EL VENDRELL: Carrer de Nit: c/ Anoia, 18
 • TORREDEMBARRA: Kety: Ferran de Querol, 11
 • LA BISBAL DEL PENEDÈS: El Castell: Urb. Miralba, local 2
 • BRÀFIM: El Racó d’en Ciscu: Avinguda de Catalunya, 30
 • TORREFARRERA: 147 Club: c/ Ara Lleida, 147
 • SANT FRUITÓS DE BAGES: Vip’s Pool: c/ Montsant, 18
 • CARME: Bar Enric: Av. Catalunya, 11

Bases de concurs:

Amb tota la informació, dates i premis les pots trobar al lloc web www.marmitaco.cat o dins la carpeta del local on t’has inscrit, et recordem les dates d’inici, de límit de joc i de les repesques que són competicions gratuïtes adreçades a aquells que havent participat no han assolit la classificació. Tenim un mes per a jugar la fase prèvia, al loro!

 • 1 d’abril: S’obre el plaç d’inscripció en tots els locals.
 • 15 d’abril: Tots els locals tenen la carpeta, quadrant i actes, a jugar!
 • 25 d’abril: Data límit d’inscripció, els grups es tanquen.
 • 10 de maig: Últim dia de joc hàbil, a les 12 de la nit en punt.
 • 11 de maig: Recompte de punts a tots els locals.
 • 12 de maig: Dissabte 18h, primera repesca general a l’APB.
 • 13 de maig: Diumenge 17h segona repesca general a l’Espanyol.
 • 17 de maig: Dijous 21h repesca femenina a l’Espanyol.
 • 18 de maig: Divendres 21h tercera repesca general a l’APB.
 • 19 de maig: Dissabte 17h quarta repesca general al Mobi.
 • 21 de maig: Sorteig de la fase final al Kafka, 20h. El sorteig el pots consultar a partir de dimarts 22 aquí: www.marmitaco.cat.
 • Open d’escalfament: Dimarts 22 a les 21h exclusiu per a novells.
 • Open d’escalfament: Dimecres 23 a les 21h exclusiu per a promeses (Q-) i novells.
 • Open d’escalfament: Dijous 24 a les 21h exclusiu per a novells, promeses i experts (Q+).
 • Open d’escalfament: Divendres 25 a les 21h per a totes les categories de 5€ de inscripció i premis en metàl·lic, per a jugar qualsevol dels campionats només cal ser present a l’Espanyol abans de l’hora d’inici, t’apuntes i a jugar.
 • 26 i 27 de Maig: Fase final a l’Espanyol, c/ Rocafort, 30 SBD.

 

No et perdis la competició individual de més prestigi del nord d’Àfrica, si també vas jugar la Superlliga entres en el sorteig d’un tac valorat en 500€, participa-hi.

Campionat de parelles lliures a l’Espanyol:

Dissabte 28 de abril a les 16h, inscripció de 10€ x parella, handicap en la confecció de la parella, M només pot jugar amb un Novell i Q+ pot jugar amb Q- o Novell. Inscripcions + 30€ de pot per a les 3 primeres parelles, distància de 4 partides guanyades.

Superlliga 2011:

Després d’una fase final on l’emoció va estar a les semis, ambdues decidides al desempat la victòria va ser per als Golden Pool APB vers els Double Bubble, ambdós equips han classificat a gairebé tots els seus jugadors pel proper Catalonia Pool Festival 2013, el quadrant final, el resum i les fotos les podeu trobar al lloc web. Aquí et deixo el vincle del vídeo on pots veure la part final de semis i la final sencera amb els comentaris dels experts: http://www.livestream.com/marmitacotv/video?clipId=pla_85492650-850d-4ea8-a1b0-b738f50d0258&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb

Superlliga 2012:

 

Volem començar el primer dimecres de juny la nova edició, en un parell de setmanes trobareu publicades al web els canvis de categoria. Tan sols hi haurà un parell de retocs respecte a l’edició anterior. Una nova oportunitat pels equips que no aconsegueixen tenir cap noia és tenir un menor de 18 anys a l’equip, que haurà de disputar la meitat dels partits menys un igual que les noies.
L’altre canvi és de nom dels Q+ i Q-, que passen a anomenar-se experts i promeses respectivament.
Així ara tindrem jugadors novells, promeses, experts i mestres.
Si teniu intenció de fer equip cal que us comenceu a moure aviat doncs hem de tenir tot a punt abans de les finals de la Lliga Individual.

Els dimecres al Plural:

Si vens a jugar a billar birres a 1€, fantàstica iniciativa d’aquest clàssic local de Sabadell per a les tardes i vespres de dimecres, per a fer unes partidetes o uns killers, unes birres i per descomptat uns riures.

Catalonia Pool Festival:

La següent edició del festival serà el 2013, la proximitat amb el campionat del món ens ha fet prendre aquesta decisió, de cap manera volem fer triar a ningú entre ambdues competicions, aviat us donarem les dates que volem repetir anualment durant molts anys, aquest any de descans ens ajudarà a preparar millor el que volem que sigui el millor festival de sempre.

Snooker

Lase, última ronda a l’abril:

Arriba la darrera ronda de Lase abans dels play offs, de moment a l’APB ja tenim a nou jugadors classificats de forma provisional, caldrà veure com van els enfrontaments d’aquest mes en la zona C per si algun jugador més pot entrar-hi. En el Play off els jugadors classificats a l’APB competiran amb els provinents de Aesa Alcobendas i 147 club de Pontevedra.
La data serà el 19 de maig al CB Monforte, el rànking provisional el pots consultar aquí.

David PÉREZ LÓPEZ - Marcos MARTÍNEZ LEON
Joan MARMINYÀ - Eloy ALONSO
Joan GASQUES - Lluís CUBERO
Aram BERNAUS - Manuel VÍLCHEZ
Joaquim REYES - Josep Maria VIDAL
César MARMOL - Josep RAMOS
Ferran BASELGA - Andreu JAM
Marc BROS - Jordi PÉREZ
Salvador MARÍA - Fco. MARTÍNEZ CAÑAS
Xavier AGUILAR - Juan DE HARO

Classes de snooker al Monforte:

En una iniciativa molt necessària per aquest joc els companys del Monforte han contactat amb en Ben Woollaston, el 54 en el rànking mundial per a donar classes del 14 al 18 de maig, gairebé totes les hores estan ja plenes però si t’interessa pots trobar més informació en el mateix blog del Monforte.

Això és gairebé tot, bones partides i bons breaks, a l’abril tacades mil

Arriben les finals de Superlliga aquest cap de setmana, a partir de demà dimarts cada dia farem un campionat al Consell a les 21h, ho tens tot explicat en l'arxiu adjunt. Ens falta saber quins dos equips es classifiquen pel proper Catalonia Pool Festival, entretant ja tenim les classificacions finals de la lliga enllestits:

Descarregueu aqui el quadrant

Descarregueu aquí el Dossier de la Fase Final

Molta sort a tots els equips, guanyant o perdent esperem que en guardeu un bon record, fins aviat

 

Al Consell de Joves de Sabadell, c/ dels Emprius, 11 es vàren celebrar durant el passat 25 i 26 de Febrer les finals de la Superlliga de Blackball, aquesta competició es celebra a la comarca desde fa 8 anys i és l’esdeveniment més important en nombre de participants de tot l’estat, de fet aquest any han augmentat el nombre d’equips fins a 28 i el nombre de jugadors fins a 220.

A més dels jugadors de Sabadell i Terrassa que són majoria, també hi participen jugadors de Manresa, Lleida, Girona, El Vendrell, Barcelona, Sant Quirze i d’un munt de localitats catalanes, una vintena de locals de la comarca acullen aquests equips en una competició que va començar el Maig de 2011.

Els Golden APB de Sant Quirze van aconseguir el títol en la final vers els Double Bubble del bar Mobi de Ca n’Oriach, la final es va decidir per la via ràpida (3-0) a diferència de les dues semifinals disputades amb els Free Damm Pool de Sant Quirze i Sangalí A de Terrassa, totes dues semifinals decidides al desempat.

Els dos equips finalistes han assolit la classificació pel proper Catalonia Pool Festival que es celebrarà a Salou, amb l’assistència dels millors jugadors del món provinents de varis continents.

Durant la competició van anar quedant pel camí equips que havien fet una molt bona fase prèvia en la lliga, com els Santa Fe de Rubí amb un Sergio Mas pletòric liderant als seus pupils, els Pool Runners que aquest any no han guanyat i això ja és noticia, els Vamos Pahí de Manresa que debutaven en fase final i clàssics de la competició com els sabadellencs Panathikafkos o els Yes I do que van derrotar als vigents campions i vàren perdre amb els que ho serien. També van destacar equips com La República, APB Blackball i El Ciervo que segueixen tenint una evolució molt bona i ho demostren.

Individualment van destacar jugadors com Raul Arjona, Toni Moragues, Ainhoa Pérez, Vicente Aguirre, Ferran Etxebarria, Roberto Leal, David Ureña, Roman Temporal, Eloy Alonso, Julio Serrano, David Acevedo i Ana Martín que amb 12 anys ha estat la jugadora més jove en participar en una fase final.

Sens dubte qui recordarà sempre més aquesta fase final és en Christian González dels Golden APB, qui després de decantar pel seu equip vàries rondes va entrar la negra definitiva de campionat el dia que feia 18 anys.

Capítol apart mereix l’actuació d’en Jordi Serrano, el Dr. Superlliga aquest cop s’ha superat de nou al guanyar per quarta ocasió la competició en la que ha jugat cinc finals, amb quatre equips diferents. Aquest cop ha guanyat jugant malament tot el campionat segons ell mateix reconeix, deunidó.

Desde l’organització es va agraïr la participació de tots els jugadors i jugadores i molt especialment d’aquells que han contribuït a fer un cop més, les millors finals de la nostre micro-història, podeu trobar un fragment de les semifinals, la final sencera amb comentaristes inclosos i els agraïments aquí.

Just abans de la final es va descobrir el darrer retrat d’en Jesús Led de l’actual campió de la Lliga Individual Lluís Cubero, altre cop tenim el privilegi de gaudir d’una obra d’art de primer nivell que no només va retratar de forma exuberant al campió de la Lliga Individual sino que també i de forma premonitòria, als campions de la Superlliga d’enguany.