Victoria dels Vamos Pahí en la seva segona Superlliga enfront dels Free Damm Pool que per fi trenquen la seva històrica mala ratxa en les fases finals, aquest cop per fi han aconseguit plantar-se a la final i assolir el premi de classificar-se pel Catalonia Pool Festival que es celebrarà l’octubre vinent a Salou.

Abans d’arribar a la final però van passar moltíssimes coses, les finals van començar dissabte amb els setzens de final i poques sorpreses, gairebé tots els equips més ben classificats en la fase prèvia van passar ronda, destacables van ser els Bar Diego forçant el segon desempat amb els que serien campions Vamos Pahí amb un infal·lible Marc Soto, també els Billarato van arribar al segon desempat amb els Blackball APB i de la ma d’en Gerard Villa i l’Oriol Melero van passar a quarts.

També vàrem tenir un xoc de trens en l’enfrontament entre els campions de fa dos anys Pool Runners amb els Monforte, qualsevol dels dos equips podia haver guanyat la competició però la victòria d’en Francesc Cabanillas vs David Ureña va precipitar les coses, 3-1 pels Monforte. Jugadors destacats dissabte per la importància dels seus punts també van ser en Jordi Capó forçant el desempat pels Kafka 7.2, Cristòbal Ramírez del Bar Diego, Jéssica Díaz dels Free Ball guanyant el seu primer partit a la fase final, Ainhoa Garrido infal·lible en les finals i el jove Aleix Bagan plantant cara a tot un mestre com en Julio Serrano, el seu equip El Ciervo va aconseguir passar una ronda molt complicada i soferta amb els Santafe Pool de Rubí.

Diumenge ja a vuitens de final els partits van ser molt igualats i petits detalls van decidir, Kafka 7.2 va guanyar a Pool Rubí, els Billarato van perdre amb els Vamos Pahí tot i el molt bon paper de la Evelia Molina vencent en Gerard Castro, Consell del Mestre va arribar al desempat per a imposar-se al Bar Trebol, igual que l’Industrial per a doblegar els Dragons d’El Vendrell, els vigents campions Golden Pool van entrar massa freds tot i el bon paper d’en Vicente Gómez i van perdre amb els Pooltrafillas de Vilafranca, Free Ball van patir de valent per a vèncer a Monforte, amb un Marc Bros carregant-se l’equip a l’esquena fins el primer desempat, Yes I do també al primer desempat va imposar-se als 7 i la negra de Terrassa jugant la partida definitiva Ainhoa Garrido i el Ciervo no va poder amb els Free Damm que amb un decisiu Manuel Vílchez encarava cap al seu dia somniat.

A quarts de final els Vamos Pahí es van desfer dels Kafka 7.2 en primera instància amb en Roman Temporal desbrossant el camí guanyant a un convalescent Aram Bernaus, igual que els Consell de Mestre de l’Industrial que tot i comptar amb el millor jugador dels últims anys, el lleidatà Lluís Cubero no van poder prosseguir el camí. Poltrafillas va guanyar als Free Ball en el primer desempat on un exhaust Marc Bros no va poder evitar la victòria d’en Pedro Rentero a la definitiva, els Free Damm Pool van aturar als Yes I do de forma directa, en Quim Reyes i en Marcos Troya van vèncer els seus partits vers Jonathan Gonzalez i Sergi Marinyós i aquest cop Ainhoa Garrido no va poder amb en Juangi Santamarina.

Les semifinals es van decidir ambdues en primera instància i sense que s’arribés a desempat, és sorprenent que equips que van tenir moltes dificultats per a passar la primera o la segona ronda arribessin tan entonats a semifinals, el cansament dels altres potser explica el 3-0 dels Vamos Pahí al Consell de Mestre o el mateix resultat dels Free Damm Pool vers els Pooltrafillas., les semifinals són la ronda més important de totes doncs entre els dos finalistes no hi ha gairebé diferència en el premi, ambdós es classifiquen pel festival de Salou.

Els finalistes van entrar a la sala un per un enmig d’una ovació general, el primer enfrontament va ser Roman Temporal vers en David Perales de 14 anys, en David va estar a punt de fer una tacada però va fallar la darrera bola, en Roman va acabar la partida i també la següent. El segon enfrontament va ser entre David Soto i en Quim Reyes, en David va aprofitar algun error d’en Quim per a imposar-se 2-1 i decantar la final, el tercer i últim enfrontament entre Gerard Castro i Marcos Troya també va caure pel costat d’en Gerard després d’una desafortunada pífia d’en Marcos amb la negra, Vamos Pahí campió de la Superlliga.

Després de la fase final ja sabem qui ha estat el jugador més decisiu dels 243 que hi han participat, en Roman Temporal ha estat l’home de les finals, liderant el seu equip en tot moment i guanyant tots els seus partits en una temporada molt especial per a ell, després d’haver assolit el campionat de Catalunya podrà presumir de Superlliga en una mateixa temporada.

Un cop acabada la final es va agrair la col·laboració de tos els que hi han tingut alguna cosa a veure i es va recordar l’absència per malaltia del carismàtic jugador dels Free Damm Raul Méndez, a qui esperem tornar a veure ben aviat i que es va emportar la ovació de la nit.

En pocs dies començarem a explicar la següent competició que engegarem, la Superlliga catalana que permetrà competir a jugadors de tota la nostre geografia des dels seus clubs, amb un format diferent a la Superlliga vallesana i importants incentius.

L'equip bagenc, liderat per un Roman Temporal esplèndid guanya les finals en el seu segon any a la competició, els Free Damm Pool per fi trenquen el llindar de les semis i assoleixen la final, tots dos equips reposaran de l'esforç a Salou aquest Octubre.

Descarregueu el quadrant

Durant la setmana prèvia a les finals hem previst uns campionats d’escalfament oberts a tothom i ordenats per categories, de dimarts a divendres aquests són els campionats que farem a la seu de les finals d’aquest any: B de B, Ctra de Rubí, 375 Les Fonts, Terrassa.

Dimarts 2

A partir de les 21h, campionat exclusiu per a jugadors novells, inscripció gratuïta i distància de 3 partides guanyades, un tac pel primer i un kit de manteniment pel segon, per apuntar-te només cal que estiguis present al B de B 5 minuts abans de les 21h.

Dimecres 3

A partir de les 21h, campionat exclusiu per a jugadors novells i promeses, inscripció gratuïta i distància de 3 partides guanyades sense handicap, un tac pel primer i un kit de manteniment pel segon, per apuntar-te només cal que estiguis present al B de B 5 minuts abans de les 21h.

Dijous 4

A partir de les 21h, campionat exclusiu per a jugadors novells, promeses i experts, inscripció gratuïta i distància de 3 partides guanyades sense handicap, un tac pel primer i un kit de manteniment pel segon, per apuntar-te només cal que estiguis present al B de B 5 minuts abans de les 21h.

Divendres 5

A partir de les 21h, Open per a totes les categories amb handicap, inscripció de 10€, tot en premis pels 4 primers.

Dissabte i diumenge 5 i 6

Fase final de la Superlliga, la informació de les finals la trobaràs al lloc web durant la setmana i el quadrant amb els horaris el tens aquí.

Cal recordar que:

El sistema de competició és el mateix emprat durant la fase prèvia, o sigui:

 • A-1, B-2, C-3 i D-4, mateixa distància de 2 partides guanyades i possibilitat d’empat final. En cas d’empat es repeteixen els enfrontaments a 1 partida guanyada, si l’empat persisteix llavors es decideix a una única partida a disputar entre el primer jugador de cada equip, A-1.
 • Ja teniu els horaris i les taules on jugareu, cal que us presenteu uns 45 minuts abans de l’hora en el B de B, volem fer-vos una foto de cada equip el mateix dissabte, jugueu o no jugueu intenteu que hi assisteixin tots, gràcies.
 • Els dos jugadors en joc són els responsables de l’arbitratge, ningú pot cantar una falta des del públic, cal estar atents al que fa el rival doncs, arribat el cas, el jugador que espera és l’únic que pot reclamar una falta.
 • No es poden donar instruccions des del públic, cal que els capitans vigilin el comportament dels seus jugadors, la reiteració en aquesta mala pràctica pot suposar la desqualificació de l’equip.
 • En el cas que un equip, un jugador o ambdues coses tinguin un ritme molt lent i tardin molt a jugar, es pot aplicar el reglament amb timing, explicat aquí mateix. Aquest és un recurs que confiem a no haver d’utilitzar, i que tant sols amb la possibilitat de fer-ho faci “espavilar” als més lents.
 • Per a utilitzar el reglament amb timing cal que el capità de l’equip comuniqui a l’organització que les partides s’estan allargant molt, a partir d’aquí és la organització qui decideix el com i el quan s’aplica el timing, aquest es pot començar a utilitzar inclús a mitja partida, per a fer-ho ens cal la col·laboració dels capitans doncs implica una persona amb un cronòmetre mirant el temps a més d’un capità o voluntari per a fer d’àrbitre.
 • La funció d’aquest àrbitre és la de vigilar en les jugades d’interpretació i assenyalar les faltes, no s’assenyalarà cap falta del tipus el jugador ha reposat la blanca enlloc de l’àrbitre, etc. Doncs la majoria dels participants no han jugat mai amb àrbitre.
 • Altrament en cas d’haver de disputar un desempat durant les finals, aquest es podrà fer en dues o més taules, per tal de intentar respectar els horaris al màxim.

Reglament amb timing:

 • El jugador disposa de 60 segons per a tirar, incloent la sortida i la bola en mà després de falta.
 • L’àrbitre comença a comptar el temps en el moment que totes les boles s’han parat.
 • Si un jugador tarda més de 60 segons en tirar l’àrbitre decretarà falta en favor del seu rival, una entrada lliure seguida d’una entrada normal.
 • Si passen trenta segons des de que el jugador pren la taula l’àrbitre anunciarà “Trenta segons” com un advertiment cap al jugador, aquest advertiment es farà quan els 30 segons han expirat. L’àrbitre no es pot demorar en el seu anunci doncs és l’avís que recorda al jugador que cal que s’afanyi a tirar, aquest anunci es produirà fins i tot si el jugador es troba llimant.
 • Després de falta, el jugador o l’àrbitre reposen la bola blanca a la taula, si el jugador tarda en fer-ho serà el mateix àrbitre qui reposarà la bola i li donarà al jugador que ha de tirar, a partir del moment en que s’ha entregat la blanca, el temps comença a comptar i el jugador disposa de 60 segons per a fer el seu tir.
 • Situacions de “temps mort”, en les que no es compta el temps, en aquests casos l’àrbitre dirà “temps mort” en veu alta per tal de que ambdós jugadors se’n assabentin:
  • El jugador necessita un allargador o rest.
  • Alguna cosa obstrueix el jugador.
  • Decidir si la bola està mamant.

Escalfament

Cal fer-lo en les taules que no s’utilitzen per les finals prèviament, un cop sou cridats a la taula de joc hem d’anar per feina i jugar el punteig directament.

Actualització de marcadors

Tot i que intentem anar actualitzant els marcadors, sovint amb quatre taules és molt difícil d’aconseguir, us demanem als capitans un cop de mà per a poder seguir els resultats al moment en qualsevol taula.

Sorteig després de la final

Sorteig d’un tac i una funda just després de les finals, com cada any tots els jugadors entren en el sorteig, cal que siguin presents a la sala doncs si no es tornarà a sortejar.

Molta sort a totes i tots, guanyant o perdent recorda que la Superlliga la fem entre tots.

Benvolgut billarista, Acaba un any força merdós per a molts i a més el món no s'ha acabat avui, o sigui que no et perdonen la hipoteca. Al no tenir els pebrots dels islandesos l'any vinent els factors macroeconòmics ens seguiran sodomitzant fins que ens agradi, el ministre d'economia i alhora cap de la planta on treballa en Homer Simpson et desitja bones festes pujant la llum i el gas, el FMI i el BCE et desitgen un pròsper euribor, el papa de Roma ens retalla el bou i la mula del pessebre, el rei retalla en gendres i diu que no volvedá a zuzeded, el meu batlle també et vol felicitar presumptament i mentre no es demostri el contrari i les grans empreses ens envien també la seva felicitació, des de Suïssa amb il·lusió.

La darrera competició de l'any és la de la Marató que no hem pogut fer encara, aquest diumenge 23 a les 18h a l'APB farem un campionat de 9ball en taula de Blackball a dues partides guanyades que és el format més tonto que hem trobat, 5€ d'inscripció i un tac de premi pel campió, a més d'un detall pel segon gentilesa de l'APB, tot va per la Marató. També farem una fila zero pels que no podeu venir, el món que ens envolta no el podem canviar però si podem ajudar a millorar-lo una mica, en aquest cas afavorir la recerca contra el càncer, que tots hem patit o patirem de prop.

Ens veiem diumenge, diu molt de tu, and Merry Fucking Christmas!

Dim lights Embed Embed this video on your site

Comença una nova temporada de Lase

 

En arxius adjunts tens tota la informació sobre la temporada de Lase, cal que t’inscriguis abans del 26 de setembre doncs la primera ronda es la d’octubre, després d’aquesta data ningú es pot apuntar fins la temporada següent.
Aquesta competició continua la feina iniciada per Aesa i es prepara per la seva sisena temporada, De moment a Catalunya hi ha dos clubs que hi participen, són el C.B. Monforte de Barcelona i l’Apb de Sant Quirze del Vallès. La competició és oberta a qualsevol local que vulgui entrar-hi i que tingui una taula de snooker de 12 peus i un mínim de 7 jugadors, esperem que altres locals amb taula de snooker s’animin a participar, aquest any hi entren clubs nous i esperem poder superar la participació de l’any passat on 143 jugadors també de Gibraltar i Portugal van jugar la temporada de Lase.
Tota la informació sobre Lase la pots trobar a http://snooker147blog.com/.

David Pérez a l’APB

 

Una molt bona notícia pels que us agrada el snooker, especialment els que comenceu i els que voleu aclarir conceptes, el jugador català amb millor currículum d’aquest joc, en David Pérez estarà durant unes hores cada mes a la vostra disposició per fer totes aquelles preguntes que us ronden pel cap sobre aquest joc tan mal parit. Aquesta és una activitat gratuïta i sense cap guió establert on només cal que passis per l’Apb i t’apuntis per tal que t’avisem, també cada mes publicarem a la pissarra el dia i hora en que es faran aquestes sessions. Es tracta de donar un cop de mà als que comencen i gràcies a l’esforç d’en David molts jugadors en podeu sortir beneficiats, només cal que ho aprofitis i que estiguis al cas.

Billar americà

 

El recent nou campió d’Espanya Masterpool de bola 8 en Raul Hebles farà unes classes personalitzades amb guió d’introducció als fonaments del billar americà en taula de 9 peus, amb una duració de 4 hores i obert a tots els jugadors interessats.

En grups de 4 jugadors es farà una repassada des dels principis més bàsics amb especial atenció a la optimització del rendiment i la concentració a l’hora de competir i entrenar, el preu és de 25€ x jugador i és del tot recomanable per a jugadors de qualsevol modalitat, molts dels principis es poden aplicar a tots els jocs. Jo m’hi apunto de cap, si t’interessa envia’ns un mail a la següent adreça: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la , els grups es faran segons el nivell i en hores convingudes, ja tenim una llista de jugadors interessats però estem esperant a tenir-ne més per a poder dividir-los de la millor manera, val la pena aprofitar la oportunitat doncs ara en Raul té la disposició horària però potser més endavant sigui més difícil.

Un inici de temporada per no avorrir-te amb propostes en tres modalitats diferents i moltes més que hi ha pel món, jugar a billar és fantàstic però la gent amb qui fas camí és el millor de tot, fins aviat.

Blackball

Superlliga 2012

Ja som 232 els que juguem la Superlliga 2012 i encara ens falten jugadors per a completar equips a l’Apb i al Mobi, si algú busca equip que ho digui i ja pot jugar. Aquells equips que teniu un partit pendent de les jornades 5 i 6 el podeu jugar abans de la jornada 8 o sigui del dia 19 de setembre.
Tots els capitans heu rebut ja un correu amb el vostre nickname i codi, en 10 minuts ja podeu passar les actes de les primeres jornades, estem tots gelosos per veure la classificació per equips i la individual. També us recordem que el codi el podeu compartir amb altres membres de l’equip, així si un dia no juga el capità qualsevol altre company es pot encarregar d’entrar l’acta des de un mòbil amb internet, és important entrar l’acta el mateix dia de partit pel bé de la competició i de tots els que la juguem, gràcies per endavant.

A partir d’octubre, campionats cada dissabte:

Feia temps que li donàvem voltes al com, al quan i al on i finalment ja ho tenim aquí i no us avorrireu gens a partir del primer dissabte d’octubre, farem campionats a locals amb dues, tres, quatre, cinc i sis taules. En funció del nombre de taules es limitarà la participació, per exemple en locals amb dues taules el límit serà de 16 jugadors i en els de sis taules de 64, els premis, les inscripcions i els horaris seran variables. Farem campionats Oberts (a tothom) i Tancats per a noies, juniors, sèniors, novells, promeses, experts i mestres, amb handicap i sense.

Per a apuntar-te als campionats hi ha dues formes, una més segura que és passant pel local on es celebra fins un dia abans i pagant la inscripció, l’altre serà mitjançant un SMS al telèfon que indicarem per a cada campionat, en cas d’assolir el límit d’inscrits et comunicarem que ja està ple o et posarem en llista d’espera.

A cada un d’aquests campionats els premis seran les inscripcions més un pot variable que s’afegirà i anunciarà prèviament, els premis són sempre garantits.
En campionats de fins a 32 jugadors els premis seran pels 4 primers i amb més de 32 jugadors pels 8 primers. Si vols estar al cas ho trobaràs anunciat al lloc web i també via facebook t’enviarem una actualització sovint.
La finalitat d’aquests campionats és mantenir un bon ritme de competició durant la temporada, en som molts que ens apuntem a un bombardeig però en sou molts més que us costa decidir-vos, nosaltres anirem fent i quan tu vulguis ja sabràs on trobar-nos, espero que us agradi la idea.

Comença la temporada d’Abacat:

De fet ja s’ha jugat una prova de segona categoria però no passa res si te l’has perdut, en totes les categories i divisions es descarten els pitjors resultats. Abacat és la organització oficial que classifica per a els Mundials i Europeus des de ja fa 6 anys, és obert a tots els jugadors i sales catalanes i té tres divisions: Honor, Primera i Segona i tres categories: Junior, Sènior i Noies. Tota la informació la pots trobar al lloc web www.abacat.cat (prement “continuar de todos modos”, lol) i per a qualsevol dubte pots enviar un correu a l’adreça Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .
Especialment els que fa més anys que juguem valorem moltíssim la feina d’Abacat on justament són els jugadors els que prenen les decisions, si t’agrada aquest joc, si en vols seguir aprenent, si vols viatjar i/o competir amb jugadors d’altres països, si et vols classificar i/o et sents orgullós pel fet de contribuir a que altres et representin, llavors faràs molt bé de mirar-te carinyosament la proposta d’Abacat i si vols donar-hi un cop de ma segur que també hi seràs benvingut.

Cada divendres campionat a l’Apb Sant Quirze:

A partir de les 22h, cal ser-hi 10 minuts abans per a apuntar-te, Obert a tots els jugadors amb handicap per categories, 5€ de inscripció i inscripcions + 30€ en premis pels 4 primers.

Campionat d’inauguració de la sala B de B a Terrassa:

Nova sala a les Fonts, carretera de Rubí 375, amb 5 taules de Blackball i molt d’espai tant a dins la sala com a fora per a aparcar. Servei de restauració i menú al migdia cada dia.
La sala és just al davant de l’entrada del túnel de Vallvidrera.
El campionat de inauguració serà el dissabte 6 de Octubre a les 12h, el format de competició en aquest cas serà dels d’abans, OPEN a 10€ de inscripció i sense handicap a 4 partides guanyades, els premis seran les inscripcions +150€ afegits pels 4 primers amb menys de 32 jugadors o pels 8 primers a partir de 33 jugadors, límit de 64 inscrits. Anima’t i vine a donar la benvinguda a aquesta nova sala on passarem molt bones estones de billar.

Súper campionat Femení al Vic Pool:

Diumenge 30 de Setembre, al loro noies que van molt forts a Vic, amb l’esforç d’en David Ureña i en Fèlix Rabionet entre d’altres es farà un open femení amb uns premis fabulosos, 400€ per la campiona, 200€ la segona, 100€ la tercera i trofeig per a totes tres i 75€ la quarta, 30€ de 5ena a 8ena. També 50€ al primer 7 i negra, també faran cocktails i paella i no se quantes coses més, a Vic quan s’hi posen la fan ben grossa.

A més han confirmat la seva presència jugadores d’avui i d’altres que fa temps que no agafen el tac, inclús llegendes del billar femení i noies des de Gibraltar, França i potser també de Sant Vicenç dels Horts vindran a Vic a jugar un campionat amb 3 àrbitres i un munt d’expectació, la inscripció és de 10€ i per a apuntar-te cal passar pel mateix Vic Pool al Passeig de la Generalitat, 58 o bé trucant al mateix local 938894275 o en David 627663088. El sorteig es farà divendres 28 a les 22h i el podreu consultar al lloc web del Vic Pool www.vicpool.es

Publicitat:

Si us sembla que m’estic enrotllant m’ho dieu, saps què passa que ve de gust explicar-vos coses perquè en passen i de molt maques, però és clar si només un 15% de vosaltres obriu el meu mail, d’aquests només un 10% us baixeu l’arxiu adjunt i d’aquests un 5% arribeu al final de la tercera plana, doncs només quedem tu i jo aquí i així en confiança podem fer una mica de conya, no?
Et pensaves que ja ho teníem i no és així, guaita què fan ara:

Inauguració d’El Sute a Sant Joan de Vilatorrada:

Partint d’una sala històrica com ha estat el Soterrani de Sant Joan durant molts anys en Sergi Garcia junt amb en Ruben Garcia i altres jugadors emblemàtics del Bages han impulsat aquesta nova sala amb una reforma de dalt a baix (mai millor dit). Sis taules Sam noves de trinca que podràs estrenar el segon cap de setmana d’octubre en un campionat d’inauguració que promet emocions molt fortes, et tindrem informat i també els pots trobar al facebook i al lloc web: www.elsute.com

Amic lector, reconec així entre nosaltres que havia subestimat la teva capacitat d’aguantar rotllos billarístics, així doncs no et preocupis que d’aquí un parell de dies en rebràs un altre amb tot allò que no cabia en aquest, l’actualitat de snooker i billar americà, entretant et deixo un vídeo tutorial d’exercicis, passa-ho molt bé.